De la altii: Cainii batrani au mai multe probleme

Cainii batrani au mai multe probleme

 

Desi suna trist, fiecare catel trece prin toate etapele varstei, de la puiut micut si energic, la adult galagios si pretentios si pana la batranel. Daca intretii deja un caine batran, in primul rand atentia trebuie canalizata pe cat de multa miscare face, sa fie potrivita varstei lui. Cainele are nevoie sa se plimbe cat mai des si cat mai mult cu putinta, dar nu il forta sa sara sau sa alerge. Se stie ca miscarea prelungeste viata unui om, dar si pe cea a unui animal. Este indicat ca dimineata si seara sa il plimbi cel putin o ora prin imprejurimi sau unde obisnuiesti. E un exercitiu ideal atat pentru caine, cat si pentru stapan, mai ales dupa o zi de munca intensa. Cu siguranta faci asta deja, insa mentine aceasta activitate si acum cand este batran.

Cainii batrani

Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta. Cainele batran prezinta des disfunctionalitati renale sau digestive si deteriorari ale danturii. Este foarte sensibil la boli. O alimentatie echilibrata incetineste aparitia acestor fenomene. O dieta bogata in proteine pentru sustinerea masei musculare si in acelasi timp cu putini carbohidrati, sa nu se ajunga la probleme precum obezitate sau diabet, este potrivita acestuia. In acest sens, exista pe piata Acana Senior, hrana ce intruneste toate cele prezentate.

Pentru animale

Incepand cu varsta de 7 ani, cainele trebuie sa treaca la o alimentatie specifica varstei a treia. Din acest moment, i se micsoreaza drastic cantitatea de grasime din alimentatie, dar si de oase suculente pe care le rodea; asta pentru ca “seniorul” tau are nevoie de pana la 7 ori mai putine calorii decat atunci cand era tanar. In cazul in care isi pierde brusc interesul pentru hrana, poate fi semnul unei afectiuni grave. Sunt indicate vizitele mai dese la veterinar, chiar daca animalul nu prezinta nici un fel de simptome ce te-ar putea ingrijora – doar ca metoda de precautie, asa cum unii oameni batrani merg la controale regulate la medicul de familie.

Ajuta-l sa se bucure cat mai mult de viata si cand va fi timpul sa va despartiti, sa fie de vina batranetea, nu suferinta unei boli. Toate se pot preveni daca, de la inceput, ii asiguri o alimentatie potrivita.

Cainii batrani au mai multe probleme – articol venit pe celebra adresa contact arond emilcalinescu.eu. Daca vrei ca si articolul tau sa apara aici, nu ezita sa ma contactezi. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

One thought on “De la altii: Cainii batrani au mai multe probleme

  1. Pingback: De la altii: Cainii batrani au mai multe problemeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !