Caini

Caini

 

Am vazut destule spectacole de teatru la viata mea. Unele m-au impresionat, altele doar mi-au placut, putine pot spune ca mi-au displacut (cateva m-au plictisit, ce-i drept, dar pana la displacut e cale lunga).

Sunt cateva lucrurile care reusesc, inca, sa ma surprinda. Printre ele a fost sa vad niste actori jucand roluri de animale. Prima oara vazusem niste insecte vorbind, insa acolo TOATE personajele erau insecte (O zi din viata insectelor s-a numit). Insa pana acum nu vazusem, in acelasi spectacol, si oameni si animale.

Artea

Un bancher, Georg, locuieste alaturi de cei doi caini ai sai. Acestia sunt singurele persoane care-l asculta si carora le zice toate off-urile. V-ati intrebat vreodata ce ar zice un caine daca v-ar putea vorbi? O decizie capitala, cauzata de criza economica, il va sileste pe bancher sa ia o decizie importanta. Cand apare in peisaj o femeie, decizia este clar influentata.

Ce mi-a placut la spectacolul Caini? Trei lucruri:

– Foarte bine portretizat bancherul. Poate fi orice corporatist.

– Ambii caini sunt jucati EXTREM de bine. Felicitari actorilor.

– Este o actrita cu dublu rol. Acel dublu rol este foarte misto ales: este, pe de-o parte, angajata-curva, care isi foloseste toate armele din dotare pentru a-si atinge scopul, pe de alta parte este O CATEA (la propriu) pe care o folosesc toti cainii in calduri. Ce potriveala ­čÖé

Un singur lucru nu mi-a placut: trebuia sa empatizez cu un caine (ma rog, aici catea) castrat/a. Saracul, are sentimente, cat de nefericit/a este. Cu personajele OAMENI am empatizat, intelegandu-i pe fiecare-n parte (chiar daca sunt sau nu de acord cu deciziile lor). Cu animalele, chiar bine jucate, nu pot empatiza. Ar trebui ca oamenii sa NU isi sterilizeze catelele si sa-si umple casa de animale doar pentru ca acestea vor deveni nefericite? Oh, Dumnezeule!

E drept, iubitorii de animale cu siguranta se vor raporta altfel la spectacol. Care spectacol este unul bun, potrivit in orice spatiu.

Artea

Pe vremuri spectacolul Caini se juca la Teatrul Apropo, inchis momentan. Eu l-am vazut la Cafeneaua Artea, un loc dragut situat aproape de Piata Romana. E drept, in loc sa le testez ceaiurile, ceea ce ar fi facut aproape oricine, eu le-am testat … berea nefiltrata. E si ea tot un fel de ceai ­čÖé Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Caini

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !