Cafeneaua

Cafeneaua

 

Luni seara, pe TVR 2, a fost un frumos spectacol al Teatrului Masca. Eu, din pacate, a trebuit sa fiu la avanpremiera unui film (LIVE), asa ca PERSONAL n-am vazut spectacolul. Am recomandat, insa, spectacolul pe pagina mea de facebook si, direct, mai multor prieteni. Unii dintre ei m-au ascultat, cativa si-au amintit de mine si mi-au si multumit. Acum, dintre toti, cea mai recunoscatoare fu Raluca Cincu, care fu atat de draguta incat scrisa si cateva randuri despre spectacol. Raluca, ai legatura:

Cafeneaua Masca Poster

Luni am fost reprezentanta oficiala a unuia dintre cele 6 bloguri ale lui Emil Calinescu (nu ma intrebati care, ca nu stiu) la vizionarea piesei de teatru Cafeneaua (scenariul si regia: Mihai Malaimare).

Cafeneaua Masca

Cand spun vizionare, inseamna ca la ora 20 trecute fix m-am asezat in fata televizorului proprietate personala, am apasat tasta 2 a telecomen…, telecoman…, am dat pe TVR2 si am inceput sa privesc piesa. Stiam ca o sa-mi placa, pentru ca, desi se desfasoara pe scena unui teatru inchis, nu difera cu nimic de spectacolele de strada ale actorilor de la Masca (cred ca mai lipseste sa-i vad jucand in parcarea din spatele blocului, ca, in rest, i-am vazut peste tot):

Cafeneaua

Locul actiunii: Italia, intr-o (ati ghicit!) o cafenea din fata Fontanei di Trevi.

Cafeneaua Teatrul Masca

Cate bloguri are Emil, atatia barbati (Pantalone, Pulcinella, Brighella, Arlecchino, Capitano, Pedrolino) incearca sa cucereasca o femeie misterioasa. Pe Ea. Canta, fac jonglerii, pantomima, se dau peste cap la propriu. Si da-i, si lupta, pentru ca, nu-i asa, diferenta dintre o fantana si o femeie este aceea ca nu toate fantanile indeplinesc dorinte daca arunci cu bani in ele. Intr-un final…o sa va rog sa mergeti la spectacol pentru a vedea deznodamantul. Acelasi lucru il voi face si eu. Din cauza unei pene de curent, n-am reusit sa vad piesa pana la capat. Si nu glumesc.

25 de ani Masca

La modul serios, toti cei care au vazut spectacolul Cafeneaua mi-au multumit ulterior. Felicitari TVR pentru ideea de a difuza acest spectacol, felicitari si tuturor celor implicati in spectacol. Si, bineinteles, multumiri Ralucai pentur articol. Despre Teatrul Masca v-am zis deja: anul acesta implineste 25 de ani. V-am anuntat deja asta, insa mai multe detalii gasiti si la ei pe site. Momentan atat, insa voi mai reveni pe acest subiect. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !