Cadou pentru iubita … care va fi!

Cadou pentru iubita INDIRA

Nu vreau să vă plictisesc, din păcate am făcut deja spoiler prin titlu, însă îmi fac datoria să vi-l explic, să vă spun cum este să fac cadou pentru iubita … viitoare. Credeți-mă, am aflat chestia asta de 3 ori. A patra oară chestia asta a fost văzută intr-un film, dar acolo e un caz special, ușor diferit.

Așadar, acum mulți ani, să fie vreo 15, îl auzisem pe un amic că tot cumpără bijuterii. Cumpărase bijuterii inclusiv din străinătate, fusese el într-o țară străină. Nu aș fi aflat că a făcut asta dacă s-ar fi cuplat, căci atunci am aflat, de la ea, nu de la el, că i-a dat niște bijuterii cumpărate dinainte s-o cunoască. Efectiv omul cumpăra bijuterii pentru viitoarea prietenă – iubită – logodnică – soție. Nu o cunoștea, habar n-avea de gusturile ei, drept urmare le-a luat după gusturile lui. Știu că se orientase către cercei de argint și coliere de argint, evitând inelele pentru că la acestea e important de știut pentru cine sunt (mărimea degetului). E drept, luase și un inel cu piatră prețioasă, nu mai țin minte exact ce, sperând că-i va fi bun viitoarei … prietene. Noroc că nu cumpărase deja și verighetele. Pe acelea a așteptat și le-a comandat împreună cu ea.

Cadou pentru iubita inel cu piatra pretioasa

Crezându-l pe el mai dubios, am considerat că e cumva unic, că nimeni altcineva nu cumpără cadou pentru iubita care va fi, care încă nu este. Doar ca nu e deloc așa. Următoarele 2 cazuri sunt ale unor persoane pe care le-am cunoscut tangențial.

Prima dintre ele era un șmecheraș din acesta de cartier, care își vrăjea gagica non-stop, oricare ar fi fost ea. Avea tot timpul o bijuterie în buzunar, una ieftină, dar de efect, pe care o dădea doar atunci când era cazul. Dacă întârzia, de exemplu, se revanșa tot timpul cu o bijuterie. Dacă uita o dată importantă (ziua ei de naștere sau de nume, aniversarea lor), scotea repede o bijuterie și o dădea. Spunea că știa, dar a vrut să o testeze pe ea. Și ea punea botul. Când și-a dat seama că a fost mințită, s-a despărțit de el și i-a dat înapoi toate bijuteriile. Omul era în extaz, lăudându-se că poate face schema cu o altă gagică (atunci când l-am întâlnit eu, el era între 2 relații, așa susținea el).

Al doilea caz este unul cumva next-level. Un tip, economist, dar din ăla cu o gândire EXCLUSIV economică, era foarte atent la piața de bijuterii. Pe bune, așa o numea el. Cumpăra bijuterii valoroase, de aur, atunci când prețul acestora era cel mai mic. Le dădea gagicilor, evident că făcea cadouri scumpe, însă era mândru de faptul că dădea o bijuterie de 1000 de euro pe care dăduse, de fapt, 600 de euro cu câteva luni în urmă. Era extrem de mândru de asta. Mă rog, nu era foarte împăcat cu inelele, acelea aveau marele defect de a nu se potrivi. Dar găsea el o soluție, o metodă.

Cadou pentru iubita

Povestindu-i unui alt amic despre aceste 3 cazuri, el mi-a relatat un film extrem de interesant, în care un tip își căuta mama naturală. Fusese dat spre adopție când era foarte mic, fiind mințit până la 18 ani. La vârsta aia avea ceva bani, așa că s-a dus la un bijutier, spunând dintr-o suflare că vrea să cumpere o bijuterie pentru mama lui naturală, pe care încă n-o cunoaște. Din ce am înțeles, îi cumpărase un colier pe care era scris numele lui, să țină minte că e de la el, însă mai multe n-aș putea să vă spun. Nu doar că n-am văzut filmul, însă relatarea asta s-a petrecut cu 5-6 ani în urmă. Cert este că nu e o practică deloc nouă.

Ce țin minte, însă, este ce mi-a zis acest ultim amic la finalul rezumatului acelui film. Citez din memorie: Emile, ai putea încerca o chestie de genul, să cumperi niște bijuterii după gusturile tale și să pui asta drept criteriu de cuplare. Dacă ea apreciază bijuteriile, dacă-s genul ei, înseamnă că vă potriviți; dacă nu, poți trece liniștit mai departe.

Un timp m-a tentat să încerc. Apoi m-am trezit și mi-am dat seama cât de bine mă simt singur. Însă voi puteți încerca o chestie de genul. Puteți extinde ideea de cadou pentru iubita care va fi la orice alt cadou, nu doar la bijuterii. Vă las pe voi să-mi ziceți în comentarii ce alte cadouri s-ar putea preta la așa ceva.

Cadou pentru iubita … care va fi este un articol înscris în competitia Spring Super-Blog 2021. Competitia ESTE în desfășurare, nefiind nimic utopic în ea. Singura utopie este cea legată de premii, eu mă văd câștigător înaintea FIECĂREI probe, doar că aproape de fiecare dată sunt trezit la realitate de note. Uneori, însă, apar erori regretabile care mă… declară câștigător. Se întâmplă atât de rar încât nimeni nu a reușit să le explice corespunzător.

 

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !