Cabinet stomatologic prietenos

Probabil v-am zis deja ca prima mea experienta stomatologica a fost la 24 de ani. Pana atunci nu calcasem in vreun cabinet stomatologic si pana la un punct ma mandream cu acest lucru. Consideram ca e de bine acest lucru. De fapt lucrurile se agravasera iar pretul platit (financiar si nu numai) a fost destul de mare. Nu sunt deloc un exemplu bun in acest sens.

Totusi, pot fi un exemplu din alt punct de vedere. Cel mai frumos este cand ma pot da pe mine exemplu. Si intreb asa: cate cabinete stomatologice prietenoase cu copiii ati intalnit in Bucuresti? Si aici includ 3 chestii:

1. Sa fie cabinete special facute pentru copii. E foarte important ca acolo sa astepte numai copii, ei vor putea socializa intre ei mult mai bine. Orice persoana in varsta (sa zic altfel?) strica feng-shui-ul oricarui copil. Serios: nimic nu e mai enervant cand esti copil in afara asteptatului alaturi de persoane in varsta. Bine, din acest punct de vedere consider ca sunt inca un copil.

2. Sa fie personal obisnuit cu lucrul cu copiii. Nu ma refer numai la doctori (si ei foarte importanti), ci si la asistente si tot personalul din jur. Iti trebuie rabdare speciala si ceva talent in lucrul cu copiii. Nu orice om (adult) se poate face placut unor copii. Iar copiii simt imediat acest lucru. Un doctor bun si de treaba pentru joi poate fi considerat constipat si acru pentru un copil. Si nu e neaparat vina lui.

3. Sa aiba atractii specifice varstei lor: sa fie colorat frumos ca pentru copii, eventual sa dea si 1-2 jucarii, eventual sa aiba diverse chestii pentru copii pe care le pot face inainte de tratament. Serios: televizorul si revistele puse pe masa sunt total neinteresante pentru un copil.

Cate cabinete de genul cunoasteti in Bucuresti? Dar per total in Romania? Nu zic ca din cauza asta n-am calcat la dentist pana la acea frumoasa varsta, pentru ca oricum de la 18 ani teoretic s-a dus aceasta scuza. Spun doar ca mi s-a inoculat in minte ideea ca un cabinet stomatologic este un loc total neprietenos. Niciun cabinet stomatologic nu m-a atras si nu m-a facut sa ma duc de placere. A fost dintotdeauna un loc dusmanos pentru mine, un loc unde te duci doar cand e absoluta nevoie.

Acum parintii sunt mai informati. Si aleg cabinetele stomatologice si pe alte criterii. De exemplu, il pot alege in urma unei cautari pe google (puteti incerca, direct, si www.doctoraminov.com/  sau „stomatologie copii Bucuresti”, putand bineinteles inlocui Bucuresti cu oricare alt oras din tara). Un cabinet bun este SI un cabinet unde copilul se simte bine si se duce de placere.

In incheiere, 2 scurte precizari:
– acest articol este adresat atat parintilor, cat si eventualilor antreprenori, care ar putea valorifica aceasta nisa in mod corespunzator;
– daca ati vizitat vreun astfel de cabinet (Cu copilul vostru sau poate chiar voi, daca nimeriti din greseala pe acest blog) rog sa dati de veste si sa spuneti cum decurg lucrurile p-acolo; curiozitatea mea este mare.

Salutari COPILARESTI tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Cabinet stomatologic prietenos

  1. Pingback: Cabinet stomatologic prietenosBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Conteaza foarte mult ca personalul medical al unui cabinet stomatologic sa fie prietenos si amabil pentru ca astfel poti sa uiti de frica de dentist.

  3. Prima vizita este intotdeauna cea care il marcheaza pe copil, daca prima vizita este nereusita, toata viata va avea fobie de dentist

  4. Super articolul, prima vizita la dentist pentru un copil este extrem de importanta, mare grija pe mana cui ajungeti cu copilul.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !