Byzantium

Despre Byzantium pot fi spuse multe. Voi avea o abordare oarecum diferita. Voi incepe prin a evidentia 5 motive pentru care ar trebui sa vezi Byzantium:

1. Daca ti-a placut seria Twillight, sigur o sa-ti placa si Byzantium. Sau, ca sa fiu un pic rautacios: daca prietenei tale i-a placut Twillight, sigur o sa-i placa si Byzantium. Ambele fraze sunt la fel de adevarate.

2. De asemenea, daca esti fan al filmelor cu Vampiri, gen Interviu cu un vampir, sigur o sa-ti placa acest film. E adevarat, diferentele sunt mari si numeroase. Mult mai numeroase comparativ cu asteptarile noastre.

3. Spre deosebire de Twillight, Byzantium este mult mai putin comercial. Deci mult mai putin siropos. Asta pot trece si la defecte, depinde din ce punct de vedere privesti.

4. Este original din multe puncte de vedere. Asta in ciuda faptului ca elementele originale pot fi privite si ca  fracturi logice.

5. A fost apreciat pozitiv de critici: 7.0 pe IMDB, 66 pe Metacritic, ca sa va dau doar 2 exemple. Si sa va dau si o cronica pozitiva, cea a Angelei.

Inchei insa cu propria opinie. Mie nu mi-a placut. Asta pentru ca nu-mi plac filmele cu vampiri, iar chestiile aparent originale mie mi s-au parut total ilogice. Da, sunt de acord aproape in totalitate cu Andrei si al sau articol.

Si sa mai zic inca o chestie care mi-a displacut: modul cum a fost construit filmul. Faptul ca alternau planurile: ba cel principal, ba o amintire. Era realmente obositor (da, eu sunt din categoria celor carora le-a displacut profund Cloud Atlas).

Ma rog, stiam deja ca nu am aceleasi gusturi ca si criticii. Deci nu-mi fac deloc probleme ca nu gust filmele apreciate de ei.

Si ultima chestie: mi se pare dizgratios sa apreciezi ideea ca o prostituata sa devina vampir. Serios: a supta ceva pana la un punct apoi a inceput sa suga altceva. De ce am aprecia asa ceva? Mie scenaristul mi se pare obsedat sexual.

Byzantium este de maine in cinematografe si este distribuit in Romania de InterCom Film. Astept sa va duceti sa-l vedeti si sa lasati aici comentarii. Poate voua o sa va placa 🙂

Salutari CINEFILE tuturor 🙂

One thought on “Byzantium

  1. Pingback: ByzantiumBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !