BUZZ – o poveste

Nu stiu daca am povestit vreodata cum a fost cu inceputurile mele internautice. Nu, n-am avut dintotdeauna net. Iar blogul mi l-am facut destul de tarziu. Printre primele lucruri care m-au fascinat pe net a fost celebrul BUZZ. Da, adica celebrul BUZZ de pe mess.

Intai si intai, mentionez ca n-am folosit din prima ymess. Intai am fost pe msn mess, am folosit nitel si ICQ, ulterior trecand cu arme si bagaje de partea ymess. Apropo de asta, inca il folosesc (Ca varianta de rezerva, intru mai mult offline).

Asadar, TOATE aceste messengere (asta e pluralul) aveau buzz sau o chestie echivalenta. Toata lumea il stie pe cel de la ymess, insa avea si msn-ul asa ceva.

Imi placea enorm sa dau buzz. Il foloseam in loc de salut. O colega de la socio ma poreclise BIG BUZZ. Motivul era simplu: asa salutam eu, asa anuntam eu ceva important. Tinea loc de semnul exclamarii, de semnul intrebarii…Daca intrebam cineva si nu mi se raspundea in 2 minute, pac alt buzz…

Ulterior, cuvantul BUZZ imi intrase in vocabular. Cand doream sa atentionez pe cineva ii ziceam BUZZ. Cand doream sa primesc un raspuns prin sms dadeam un alt sms in care scriam doar atat: buzz. Buzz in vorbire, buzz in scris, buzz peste tot.

Ce-mi placea cel mai mult la buzz? Pai tot: sunetul, faptul ca vibra ecranul si faptul ca aparea fereastra mea inaintea altora. Ma rog, din setari puteau fi dezactivate multe din astea, insa nu dintotdeauna si oricum nu multi stiau sa faca asta. Erau cativa care ma injurau ca le nenoroceam urechile, ei ascultand muzica la casti. Eh, asta e, cine-i punea sa vorbeasca cu mine pe mess? ­čÖé

Acum, spre rusinea mea, nu mai sunt asa prieten cu nenea BUZZ. Pe mess, atunci cand intru, este dezactivat. Nu mai clipoceste, nu mai scoate niciun sunet, doar scrie pe ecran, acolo jos, buzz. Nu mai e deci nicio diferenta intre a scrie cineva, cu tastele, BUZZ, si a-mi da buzz.

Totusi, buzz mi-a ramas undeva-n minte. Si tresar atunci cand vad ori aud acest cuvant. Tind sa apreciez foarte mult pe cei care-l folosesc (asta pentru ca eu primeam reprosuri, pe vremuri, cand foloseam acest cuvant).

Despre evenimentele care au BUZZ in denumire ce ar trebui sa zic? E simplu: in ochii mei pleaca din start cu un avantaj. O bila alba din start: creierul meu a primit BUZZ, s-a cutremurat nitel si acum e atent.

Un astfel de eveniment este BUZZ!camp. Despre eveniment voi scrie pe larg un alt articol (nu d-alta, dar asta deja e prea lung). Aici voi spune, pe scurt, ce stiu:

1. Am fost anul trecut, pe vremea aia se numea BIZcamp. Culmea, eu tot BUZZ!Camp ii ziceam (in vorbirea curenta). De ce? Nu stiu, asa-mi suna mie (mai) bine. De la acea editie cel mai interesant speech a fost, pentru mine, cel al domnului de la google. Despre el am scris la vremea respectiva.

2. De atunci tot primesc mailuri de la ei (echipa INSPIRE). Unul din proiectele lor interesante se numeste Ghidul BUZZ!Camp. Nu cred ca sunt singurii care ofera un ghid de cariera, insa dintre cele citite de mine, mi se pare cel mai bun. De urmarit, de citit, de retinut ­čÖé

3. Detalii despre Buzz!Camp gasiti la adresa http://buzzcamp.ro/event/. Tot aici veti gasi lista cu speakerii (momentan sunt cativa, se va actualiza cu siguranta). Tot aici veti gasi lista partenerilor (companii si parteneri media). Ma astept ca majoritatea sa aiba reprezentanti ori chiar standuri acolo, deci participantii vor putea interactiona direct cu aceste companii.

4. O ultima chestie: Online Buzz. Adica niste conferinte online, la care aveti acces oriunde v-ati afla.

Mai multe despre Buzz!Camp voi scrie intr-un articol viitor. Atunci o sa va dau 10 motive pentru care ar trebui sa mergeti la aceasta conferinta. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Pe vremuri Google lansase propria retea de socializare care se chema BUZZ. Yahoo ii acuzase ca le furase ideea, Yahoo buzz existand de ceva timp. Ulterior reteaua Google si-a schimbat denumirea in google plus. Termenul insa de BUZZ imi placea mult mai mult.

3 thoughts on “BUZZ – o poveste

  1. Felicitari pentru ce faci si cum scri. Comunitatea ANTREC Alba doreste si sustine toti bloggeri de calatorii si nu numai din România.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !