Bun organizator

Bun organizator

 

 

De ceva timp au aparut joburi de organizare evenimente. Oamenii mai in varsta se uita oarecum ciudat: cum adica, exista persoane specializate pe asa ceva? Directorul unui resturant nu stie sa organizeze o nunta? Ori directorul unei companii, nu stie sa organizeze o petrecere de sfarsit de an?

Pentru unii e revoltator, pentru altii e normal. Am fost intrebat, deseori, ce are deosebit o firma din aceea? Argumentul cuiva era urmatorul: seful, in general, e un bun organizator. Daca nu e bun la asa ceva, de ce e sef?

Raspunsul corect este urmatorul: un sef nu se poate pricepe la toate. Poate fi bun la a struni oamenii, poate fi un manager bun, dar pentru organizarea de evenimente iti trebuie multe alte calitati. Este posibil ca unul care organizeaza perfect evenimente sa nu fie buna de sef/a. Poate nu este persuasiva, poate nu le are cu negocierea…

Se spune ca un sef bun nu este cel care stie sa faca de toate, ci unul care stie sa aleaga oamenii sa firmele potrivite pentru a face lucrurile sa mearga. Sa stie sa aleaga o firma buna de organizare evenimente, o firma buna, externa, pentru pr, si tot asa. Sa fie constient ca el nu le stie pe toate. Un sef-dictator, care taie si spanzura, fie el si patron, este extrem de nociv.

In final, mai trebuie facuta o precizare: exista firme care sunt specializate pe nunti, altele pe petreceri corporate. Nu, nu e acelasi lucru. Ganditi-va cum ar fi ca la petrecerea de final de an a angajatilor sa fie sarmale, sa cante lautarii si sa se puna poduri de flori pe scari. E absurd, nu?

In final, tineti minte: un bun organizator de evenimente este o persoana specializata, experimentata in asa ceva, deschis si maleabil si, foarte important, o persoana foarte organizata si atenta. Teoretic, un sef bun corespunde descrierii, dar e bine sa se apeleze la firme externe. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !