Budescu a ales bine

Budescu a ales bine

 

 

Ma uitam la stirile despre campionatul chinez. Personal, ma asteptam, chiar ma mir ca se intampla atat de tarziu. Pe de alta parte, ma bucur enorm ca se intampla. Si va dau 3 motive:

  1. Mi-ar placea sa pot vedea, la televizor, un campionat interesant extra-european. America de Sud este interesanta, dar parca vreau altceva. MLS este plictisitor, asa ca un campionat din Asia, intesat cu vedete, nu poate fi decat de bun augur.
  2. Mi-ar placea sa vad nationala Chinei progresand. Adica i-as vedea cumparand jucatori sud-americani pe care sa-i naturlizeze repede si sa joace de la egal la egal cu nationalele tari. Oricum China are niste avantaje certe: ar putea sa-si faca o nationala puternica doar cu jucatori din campionatul intern; ar putea, deci, sa-si faca in propria competitie un program care s-o avantajeze si, cumva, ar putea sa beneficieze de o coeziune superioara (macar ca joaca in aceeasi competitie). Ar fi un exemplu de urmat (gen pentru tarile arabe).
  3. Nu in ultimul rand, ma bucur pentru romanii d-acolo. Am scris in titlu de Budescu, dar ma refer si la Petrescu, care antreneaza, in acest moment, clubul care a cheltuit cei mai multi bani.
Sursa: Dolce-Sport
Sursa: Dolce-Sport

Noi, romanii, putem profita mult de pe urma exploziei acestui campionat: dupa eventualul succes al lui Petrescu putem aduce acolo alti antrenori, acestia pot aduce jucatori, pe bani, bani care ar ajuta competitia interna si, de ce nu, am putea aduce si investitori chinezi in Romania. Nu ar strica unui mare club chinez sa aiba o scoala de fotbal in Europa (am inteles ca niste chinezi chiar negociaza preluarea Brasovului).

Cat despre fostul jucator al Astrei, repet ce am zis in titlu: Budescu a ales bine. Daca are evolutii apreciate poate ajunge la un club mai bun. In 1-2 ani s-ar putea trezi intr-o liga stelara, plina de jucatori extrem de importanti adusi pe bani grei din Europa sau America de Sud. El e deja acolo, are experienta, este adaptat campionatului.

Budescu Romania

Cat despre posibila selectie, sa fim sinceri: in cazul preliminariilor se punea problema oboselii, acum, cand e un turneu final, chiar conteaza ca faci 1 zi in plus pe drum? Daca el joaca meci de meci bine, intr-un campionat decent (nu o fi geniala liga a II-a chineza, dar nici prima noastra liga nu e de top), de ce sa-i refuzam sansa? In plus, nu prea avem jucatori precum Budescu.

Constantin Budescu

Da, Budescu a ales bine, problema este la noi, ceilalti, ca refuzam sa vedem si sa acceptam asta. Ii urez mult succes si sper sa evolueze constant acolo. Salutari MICROBISTE tuturor!

One thought on “Budescu a ales bine

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !