Bucovina

Din ce in ce mai multa lume incepe sa se gandeasca la vacanta. De cele mai multe ori tintele sunt tari foarte-foarte departate. Oamenii vor sa descopere, oamenii vor sa vada lucruri noi, oameni noi si obiceiuri noi. Este si curiozitatea lor, cu care sunt de acord, dar este si un snobism pe care putini il recunosc. Da, eu ma refer la romani, pentru ca un blog in limba romana va fi citit in principal de romani. Strainii care folosesc alde Google Translate vor pierde oricum o parte din mesaj.

Cand insa ne gandim sa plecam in strainatate uitam un lucru: oare am vizitat tot ce se putea vizita in tarisoara noastra? Oare stim la perfectie Romania noastra incat vrem sa mergem undeva departe? Oare plecam de la premisa ca toti romanii sunt la fel, au aceleasi obiceiuri si aceleasi traditii?

Exemplu, cati dintre voi ati vizitat Bucovina? Nu pun intrebarea daca stiti exact delimitarea Bucovinei, ca s-ar putea sa va enervati. Legat de acest aspect, am sa va dau 2 exemple:

1. Am avut o colega din Suceava. Eu imi tot alintam colegele cu diverse apelative: blondo, bruneto, roscato, olteanco, moldoveanco, ardeleanco, devianto (era un master, de devianta, si toti oamenii d-acolo erau devianti). Iar pe aceasta colega o alintam cu moldoveanco. Ea imi tot repeta: sunt bucovineanca. Si eu continuam: moldoveanca de Bucovina. Nu se supara (cred), stia ca zic in gluma, insa multi chiar nu stiau ca Suceava e in Bucovina.

2. In filmul Killing Time cei 2 killeri erau „ba oltene”, respectiv „ba moldovene”. Moldoveanul era, bineinteles, bucovinean. Replica acestuia din urma a ramas celebra: bucovinean in … ma-tii :)) Vedeti filmul, o sa va placa. Si nu doar datorita acestei replici.

Iar daca n-ati vazut inca Bucovina puneti mana si cautati cazare Bucovina. Un 1 mai + Paste parca ar fi mai misto in Bucovina decat la cine stie ce Nisipuri de Aur.

Salutari OLTENESTI tuturor!

One thought on “Bucovina

  1. am vizitat bucovina si vreau sa spun ca sunt niste locuri mega frumoase , dar nu numai bucovina este frumoasa ..toata Romania este frumoasa ( asta daca nu intri in marile orase :)) ) avem locuri in care putini au ajuns si care multi nu stiu de ce „bogatii” pot da acolo . Acuma pot parea cam tampit, eu spun ca e frumoasa Romania dar ma notez cu nisipurile de aur …mi-as cere scuze ca nu am putut sa ma abtin .

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !