Bucataria minimalista – o tendinta practica si estetica

Bucataria minimalista  – o tendinta practica si estetica

 

 

Stilul minimalist este la mare cautare deoarece acesta merge pe linii drepte, iar pentru linia de colt inglobeaza perfect forma curba care elimina toate problemele ce apar in acesta zona, motiv pentru care o mare parte a oamenilor aleg acest stil.

Designul minimalist inseamna reintoarcerea la esente, adica reproducerea la formele primare si la utilizarea esentialului. Cu alte cuvinte, orice incapere din locuinta poate fi amenajata in acest stil, insa bucataria poate fi considerata cu adevarat o oportunitate deoarece stilul impune ordine, buna organizare a spatiului, dar si eliminarea tuturor detaliilor inutile si orientarea catre stilul practice, functional si modern.

Bucataria cu design de tip minimalist este adresata mai ales persoanelor care au foarte putin timp la dispozitie, persoanelor active deoarece acest tip de amenajare implica utilarea cat mai complexa a intregii bucatarii. Astfel, in dorinta de a aranja o bucatarie in stil minimalist trebuie inclus neaparat hotele compacte, plitele, dar si elementele electrocasnice incorporate.

In ceea ce priveste materialele de confectionare a mobilierului de bucatarie, baza este constituita de lemn, otel inoxidabil si sticla. Piatra naturala, dar si plasticul de calitate pot fi in aceeasi masura introduse in designul minimalist. Designul minimalist poate fi introdus atat in bucatariile cu spatii generoase, cat si in cele de dimensiuni reduse. Totusi, recomandate sunt mobilierele facute la comanda deoarece acestea se potrivesc perfect in spatiul destinat si poate fi alese in functie de preferinte si placeri.

Mobila in stil minimalist este reprezentata mai ales de formele simple, clasice, stilul fiind in momentul actual o tendinta in decorarea apartamentelor  deoarece aceasta se potriveste foarte bine spatiilor limitate.

De-a lungul vremii, am putea spune ca stilul minimalist a fost influentat mai ales de simplitatea japoneza. Un décor minimalist inseamna multa simplitate si elegant, astfel incat aglomerarea de obiecte este interzisa complet. Un décor monocrom si cateva accente de culoare in contrast definesc foarte bine ambientul minimalist.

In plus, mobila minimalista este similara decorului linistit si calm, elegant si odihnitor, motiv pentru care cadrele minimaliste sunt intotdeauna foarte confortabile. Confortul este una dintre conditiile unui décor cu mobila minimalista.

Bucataria minimalista este caracterizata de ordine si practicism. Acest stil inseamna unele dintre cele mai noi electrocasnice, contraste de culoare si pete de culoare care sa fie alese cu deosebita atentie. In decorarea unei astfel de bucatarii este absolut suficient o farfurie de fructe sau o vaza cu flori.

Principiul de baza pentru bucataria minimalista este calitatea si nu cantitatea. Astfel, obiectele trebuie sa fie alese de cea mai buna calitate si cu deosebita grija, ustentilele durabile, paharele din cristal si farfuriile mate. In acest caz este bine sa renunti la perdele si sa folosesti mai degraba un stil de matizare al sticlei pentru geamuri.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !