Breaking up

Breaking up este un spectacol de teatru ce se joaca de aproximativ 3 ani in Bucuresti. Este, asa cum ii zice si titlul, despre despartiri. As putea spune despre despartiri clasice.

Nu este un caz anume, ci este un caz TIPIC. Initial sunt cei mai buni prieteni, apoi devin doar parteneri de sex.

„- Cum se poate ca relatia noastra sa mearga din ce in ce mai rau, iar ‘chestia’ asta sa mearga din ce in ce mai bine ?
– Care chestie ?
– Cum care chestie ? SEXUL ! E incredibil !
– Mda, parca este ceva mai bine ca inainte… „

Initial erau tineri, isi traiau clipa. Apoi vad ca nu mai au niciun viitor. Erau tot timpul la un pas de despartire. Trec peste. Fac o pauza. Cand revin constata ca lucrurile sunt la fel … Insa niciunul nu are curajul sa faca pasul decisiv…

La un moment dat te casatoresc. Cred ca asta va rezolva lucrurile. Un lucru nebunesc. Poate la fel de nebunesc precum relatia in sine. Casatoria nu rezolva lucrurile, ci le complica. In final pun piciorul in prag: renunta. Unul face pasul, insa celalalt nu doar ca nu se supara, ci chiar rasufla usurat. Cum va arata insa reintalnirea dupa ceva timp? Cum se vor regasi cei 2 fosti parteneri? Cat de ciudat li se va parea totul?

In fond, care a fost cauza despartirii lor? Au fost la fel de ilogici precum atunci cand s-au cuplat. Ori cand s-au casatorit. Ori cand au divortat …

Care sunt principalele caracteristici ale spectacolului Breaking Up?
– Este comedie. Eu asa il vad. Amica mea Sofia, care m-a insotit la spectacol, il considera trist. Probabil rascolea ceva amintiri. Eu prefer insa sa vad partea pozitiva a lucrurilor. Spectacolul ia in deradere lucruri reale si triste. Daca asta isi propune, noi de ce ar trebui sa nu ne bucuram de spectacol?
– Este un spectacol fara regizor. Este doar un text scris de Michael Cristofer, tradus de Alexandra Ionita, in care joaca aceeasi Alexandra Ionita, alaturi de Catalin Babliuc. A iesit atat de bine fara regizor incat as putea spune ca mi-as mai dori astfel de spectacole. Era sa spun ca regizorii par inutili dupa astfel de spectacole, dar poate as fi nedrept. Sau poate nu.
– Pe Alexandra o vazusem cu cateva zile inainte in spectacolul Voyeur. Acolo era mai calma si mai logica in actiuni, jucand rolul unui psihiatru. Aici parea incoerenta si naiva. Eu inca o aveam in minte ca psihiatru. E drept, a jucat bine in ambele, dar parca rolul de psihiatru i se potrivea mai bine.

– Dupa spectacol am intrebat-o daca a fost mai usor sa joace alaturi de un criminal in serie sau alaturi de un fotograf. A ras. Cica e la fel de usor cu ambii. Asa sa fie? 🙂
– Spectacolul a fost vazut in Green Hours, insa ar merita, sincer, sa fie jucat intr-un loc cu spatiu mai mare si o sala plina. Mi-as dori sa-l vad pe scena unui teatru mare, cu o sala plina care sa-l aplaude in picioare. MERITA!

Breaking up este, per total, un spectacol agreabil. Poate fi vazut drept comedie, caz in care spectacolul insenineaza ziua, ori poate fi vazut drept drama, caz in care spectacolul va starni amintiri nu tocmai placute. Poate provoca si lacrimi, caz in care NU este vina actorilor, deci rog nu dati cu pietre in ei. Merita aplauze in orice situatie v-ati afla. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

ps: Un articol mai vechi despre Breaking Up gasiti aici. E din 2011, probabil dupa primele reprezentatii.

3 thoughts on “Breaking up

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !