Box FM e despre anonimi

Box FM e despre anonimi

 

 

Un DJ emite din apartamentul sau de bloc si vorbeste cu ascultatorii in direct. Nimeni nu stie cine e de fapt, cum arata si ce probleme are. Ca ascultator stii doar ca are glumele la el, ca asculta muzica buna, ca ia la misto pe ascultatori, ca isi sacrifica noptile pentru acesti ascultatori si ca are o voce misto.

Box FM

Acum ascultatorii, dragii de ei. De ce suni tu la radio, la miezul noptii? Fix din 3 motive: sa iti auzi vocea la radio (Mama, ce cool sunt, nu vreau sa zic nimic, sunt la radio), sa te plangi sau sa-l contrezi pe precedentul. Nu vrei sa-l contrazici pe moderator, nu vrei nici macar sa-l cunosti. Treaba lui cine e, tie-ti place ce auzi si atat.

Personal, ca blogger, m-am gandit la multitudinea de bloggeri anonimi care au inundat internetul. De ce s-au apucat de blogging? Cam din acelasi motiv pentru care unii se apuca de radio: n-au chef sa se imbrace simandicos, nu vor sa fie vazuti, poate mai fumeaza ori mai beau ceva in timp ce presteaza… Nu stie nimeni, nu trebuie sa afle nimeni. La radio, dupa cum ziceam, iti trebuie voce buna, pe blog nici macar atat nu-ti trebuie.

Despre ce scriu majoritatea anonimilor? Ati ghicit: despre relatii, despre iubire, iau la misto pe toti, totul e naspa, nimic nu le place. Cand vrea cineva sa-i cunoasca cu adevarat intra in panica: de ce ai vrea sa ma cunosti? ideile sunt importante… daca voiam sa spun cine sunt, spuneam din prima…

In Box FM e un pic diferit, dar in esenta e tot aia. Ca anonim iti permiti multe, cand esti aratat, fie si-n parte, devii mielusel.

Spectacolul in sine e un one-man show al lui Catalin Babliuc, dupa un text de Radu Iacoban, care semneaza si regia. Un spectacol care mi-a confirmat cam ce gandeam si eu, pana acum, despre anonimi.

Ca sfat pentru cei care se ocupa de spectacol: faceti o lista cu blogurile anonime siropoase si trimiteti-le invitatii la spectacol. Vedeti cati dintre ei vor accepta invitatia. Stati apoi pe langa ei la spectacol si, inainte sa plece, intrebati-i in ce masura s-au regasit in el. Sunt curios care ar fi rezultatul acestui test.

AFISUL UNDERCLOUD 2015 (Undercloud_500x700mm+bl5)

Box FM se joaca, de obicei, la Teatrul Godot, dar eu l-am vazut la MTR, in cadrul UnderCloud 2015. Il recomand cu caldura mai ales celor care isi ascund identitatea, fie pe blog ori pe facebook. Salutari INDEPENDENTE dar DELOC ANONIME tuturor!

ps: Era sa uit: in Box FM a fost facuta o analiza pe text a melodiei Banii si Fetele. Mie mi-a amintit de textul care circula acum cativa ani pe internet, pe care l-am preluat la vremea respectiva pe vechiul meu blog. Banii si fetele este, de fapt, tot o manea, deci care-i diferenta? Va las in compania frumoasei melodii 🙂 Analiza pe text doar la teatru 🙂

 

Comments

comments

2 thoughts on “Box FM e despre anonimi

  1. Pingback: Box FM e despre anonimiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: After Hours |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !