Bombe baieti. Petarde pentru cersetori.

Europa – taramul fagaduintei. Initial asa am vrut sa botez articolul. Apoi am zis ca trebuie un titlu mai … exploziv. Si a rezultat ce vedeti si voi.

Asadar, dupa cum ati ghicit, am fost iarasi in Europa. CU scop clar si precis: sa luam artificii. Un revelion ARTIFICIal este un revelion ideal. Si merg eu cu un amic in locul cu pricina.

Nu vreau sa intru in detalii sa scriu kilometri despre nimic. Spun doar 3 chestii importante care m-au uimit:

1. In europa nu prea mai sunt CHINEZI. Ori pentru ca s-au mutat mai incolo, la China Town, ori ca n-or fi fost azi (duminica e inchis Dragonul Rosu), habar n-am. Cert este ca sunt foarte foarte rari. Iar cu artificii nu era niciunul. Dar absolut niciunul. Desi toate, dar ABSOLUT TOATE artificiile (ca termen generic) sunt facute in China. Nu stiu, poate e o perceptie, dar aveam impresia ca ei aveau mai ieftin decat „indienii”. Nu stiu, asa o fi. Desi oricum, comparativ cu oborul, preturile erau MULT mai mici.

2. Faza absolut geniala: vine un cersetor la o taraba. Vrea si el „din alea mai ieftine”. I se face mila celui de la taraba si ii da o cutiuta mica. D-aia de 5 lei. Pleaca cersetorul fericit. In tramvaiul 21 (unul din tramvaiele celebre ale capitalei, alaturi de 1 si 41) acelasi om cersea bani. Nu stiu, poate vroia si el niste ardei iuti, niste bete sau macar niste confetti. Habar n-am. Oare trebuia sa-mi fie mila de el si sa-i donez un tub de confetti? Sau un d-ala de artificii mic? De, e si el amarat…
Iar partea misto e ca i se vedeau alea in buzunar. Amicul meu Marian ma provoca: zi-i ca-i dai 1 leu daca-ti da alea din buzunar. N-am incercat, da’ cine stie…

3. De parca nu era de ajuns, in 104 vad pe unul care statea pe scaunul LUI. Nu era scaun cu rotile, omul nu era (sau nu parea) deloc handicapat. Pur si simplu avea un scaun (care nu parea nou) si statea pe el. Era fix pe locul ala unde cica poti pune scaunele pentru handicapati. Probabil s-a gandit ca asta e modalitatea prin care e sigur ca nu sta in picioare in autobuz. Pana acu’ n-am mai vazut asa ceva. Am auzit de persoane care au scaunul lor la biserica (dar nu se cara cu el, l-au adus candva acolo, apoi stau pe el stiind ca e al lor), dar in ratb nu. Ma intreb: oare nenea ala care statea pe scaun era … cu scaun la cap?

Cam atat. Dupa atatea BOMBE BAIETI, RACHETE, BATERII…, pe bune ca al meu cap face in toate felurile. Iar unul din vanzatori, care era numai cu BOSSULE, BOSS si mai rar SEFUL este intr-adevar de neuitat.

Salutari EXPLOZIVE tuturor 🙂

ps UPDATE: Imi cer scuze pentru folosirea termenul de HANDICAPAT. Nu vreau sa jignesc persoanele cu dizabilitati. In acest caz, folosirea a fost determinata de persoana care a venit cu scaunul in RATB. Jignirea este adresata exclusiv acelei persoane.

Comments

comments

8 thoughts on “Bombe baieti. Petarde pentru cersetori.

  1. Cel mai haios apelativ pe care mi l-a adresat un tarabagiu a fost "Barosane"!
    Un An Nou see you sănătate, bucurii, împliniri şi page-rank 6!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !