Boeing Boeing

Boeing Boeing

 

O poveste aparent banala a putut genera un spectacol de teatru savuros. Un Don Juan, arhitect de meserie, ducea o viata tripla. Era cuplat, in acelasi timp, cu 3 tipe. Toate 3 era stewardese. Singura persoana care stia asta era menajera lui, care trebuia sa aranjeze de fiecare data dormitorul conjugal in functie de titulara postului. Una era rusoaica, alta era evreica, alta era romanca (ordinea fiind, insa, alta).

Boeing Boeing Poster

Pe la arhitect vine, intr-o zi, un prieten de-al sau. Ca un facut, in aceeasi perioada orarele celor 3 stewardese se modifica. Probabil va imaginati ce se intampla, insa va las sa descoperiti singuri.

Vreau, insa, sa subliniez 3 aspecte:

1. Piesa vine din Franta si este tradusa de celebra Margareta Nistor. Nu despre doamna Nistor vreau sa vorbesc acum, ci despre alt aspect: in spectacol apare stewardesa ROMANCA. Probabil, in spectacolul original era FRANTUZOAICA. Romanca imi pare foarte slab conturata. Cel care a adaptat piesa in romaneste a vrut sa fie si-n caruta, si-n teleguta: a modificat textul original, insa foarte putin. Daca tot voia sa fie romanca, atunci trebuia s-o contureze mult mai bine. Celelalte 2 stewardese sunt extrem de bine conturate: personaje puternice, stereotipice, construite insa cu decenta, fara sa jigneasca in vreun fel etniile respective. Poti face glume cu evrei fara sa-i jignesti.

2. Am vazut spectacolul intr-o alta formula decat cea consacrata. Nu l-am vazut cu Temisan si Monica Davidescu, ci cu Bogdan Stanoevici (Monica Davidescu joaca rolul uneia dintre stewardese, dar nu-s sigur daca rolul romancei sau al evreicei). Mi-a placut in formula actuala, este oricum tipul de spectacol unde povestea este de baza. Nu cred ca se schimba foarte mult spectacolul in alta distributie. Comicul de situatie este de baza.

3. Am vazut spectacolul la Teatrul Elisabeta, undeva la balcon. Am fost la inaltime, ceea ce, avand in vedere tematica spectacolului, a fost in avantajul meu. Se joaca si la Baneasa, era la un moment dat spectacolul lor emblema. N-am fost niciodata in Mall Baneasa la Teatru, urmeaza sa fac asta cat de curand. Ce-i drept, nu stiu daca mutatul este DEFINITIV sau temporar. Ramane de vazut.

4. Mi-a placut mult decorul. Apartamentul arhitectului, frumos compartimentat. Nu va zic mai multe, va convingeti din poze si cand mergeti la teatru sa-l vedeti live. Va mai zic, doar, ca acest decor nu se schimba deloc pe parcursul spectacolului.

5. Uitandu-ma la acest spectacol mi-am amintit bancul celebru.

Ce pasare zboara cel mai sus?
Pasarica stewardesei.

NU continui bancul. Doar il semnalez.

Boeing Boeing poate fi vazut la Teatrul Elisabeta, in centrul capitalei, vizavi de Cismigiu. Dureaza 3 ore, cu o pauza, insa la final va veti dori sa nu se fi terminat. Astept sa-l vad si cu Temisan, desi nu cred sa fie cu mult diferit. Salutari AERIENE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Boeing Boeing

  1. Pingback: Boeing BoeingBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Las ca stim noi |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !