Blugii sunt baza

In anul de gratie 2014 blugii sunt baza. Orice tanar se imbraca, in 99% din cazuri, in blugi. S-a ajuns ca orice alt tip de pantalon sa fie vazut drept un moft. Nu a fost dintotdeauna asa, insa in 2014 asta se intampla. Sa detaliez in continuare.

Intai si intai, precizez ca nu e prima oara cand scriu despre blugi. Am scris initial despre multifunctionalitatea blugilor, apoi am scris despre stilul blogosferei, parca toti bloggerii se imbraca intentionat in blugi.

De unde au pornit blugii? Pai din America, din anul 1873. Intreaga istorie este aici. De asemenea, daca esti fata, un intreg ghid al blugilor gasiti aici.

Eu scurtez mult istoria si fac 3 precizari, toate legate de tarisoara noastra:
– Inainte de 89 blugii erau, la noi, foarte rari. Unii refuzau sa-i poarte de teama sa nu iasa in evidenta. Se gaseau la contrabanda, in special adusi din Turcia.
– Iubirea noastra infinita pentru SUA si tot ce este american ne-a facut sa iubim blugii dintotdeauna. Cand nu-i aveam erau un deziderat, acum, cand ii avem, nu ne mai despartim de ei.
– Blugii au ajuns norma sociala. Un fost coleg de facultate imi zicea ca nu-i plac blugii, ca nu se simte bine in ei. Sunt facuti dintr-un material aspru, care lui i se pare (parea) deloc confortabil. Totusi, avea in garderoba cateva perechi de blugi, pentru ca toti il bat la cap sa aiba blugi.

Ce mi se pare mie interesant este ca blugii sunt, deopotriva, eleganti si casual. Din ce am observat:
– Blugii clasici, mai ales negri, dau un aer de eleganta. Esti acceptat la job imbracat astfel. E adevarat, unii considera ca fiind absurda sintagma BLUGI NEGRI. Blugi vine de la BLUE jeans, deci ar trebui sa fie musai albastri. Nu intru in aceasta disputa, doar o semnalez.

– Blugii prespalati si taiati dau un aer non-conformist. Nu par deloc eleganti, deci nu pot fi purtati oriunde.
– Blugii negri sunt, insa, prea oficiali. Sa mergi cu blugi negri la o terasa te face destul de oficial. Nu puteai sa ai si tu niste blugi NORMALI, ca noi ceilalti?

Acum o sa ma repet, insa trebuie sa mai spun inca o data faza cu potrivirea la orice: blugii merg si cu pantofi mai oficiali si cu pantofi sport; merg si cu tricou si cu camasa; si cu sacou si cu maieu… Asta este calitatea lor: sunt utili oricand. Sa nu mai zic ca avem blugi si pentru vara (mai subtiri, dar tot blugi), dar si pentru iarna.

Si inca ceva: cand vorbim de blugi ne referim si la pantaloni, dar si la celelalte accesorii din acest material. Exista, la fete, fuste de blugi, jachete de blugi, camasi de blugi, chiar sutiene de blugi (nu stiu de ce ai purta asa ceva, dar exista). Pana si la barbati intalnim jachete de blugi, camasi de blugi ori chiar veste de blugi. E adevarat, cei mai populari sunt blugii-pantaloni, atat la barbati, cat si la femei.

Daca spun, deci, ca blugii sunt baza, nu gresesc deloc. Unii sunt nevoiti sa imbrace pantaloni de stofa, de costum, insa si ei, cand nu merg la servici, apeleaza la blugi. Si ii invidiaza pe cei care au posibilitatea sa mearga la servici in blugi… Salutari BLOGOSFERICE tuturor! 🙂

ps: Blugii sunt baza chiar daca au culori ciudate si stridente. De exemplu, cum ati caracteriza un barbat care poseda blugi … rosii? 🙂

One thought on “Blugii sunt baza

  1. Pingback: Blugii sunt bazaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !