Bloguri foto. Blog-review Nikon ND4.

Inainte de a face review-ul cu pricina trebuie sa va spun diferenta dintre un foto-bloguri si bloguri foto. Ma rog, a II-a denumire nu stiu daca e cea mai fericita, dar asta e. Asadar, foto-bloguri sunt acele bloguri facute aproape in exclusivitate cu poze. Oamenii se exprima deci prin imagini si nu prin cuvinte. Stiti voi: o imagine face cat o mie de cuvinte. Si te duci sa pozezi peisaje, oameni, cladiri, tot tacamul. Blogurile foto, pe de alta parte, sunt acele bloguri in care se vorbeste despre fotografie, despre camere, eventual sunt prezentate diverse camere. Te exprimi in cuvinte si vorbesti DESPRE poze. Exista cateva bloguri care ar fi o combinatie intre cele 2.

Blogul pe care urmeaza sa-l prezint este http://nikond4.ro/, avand titlul Nikon ND4. Despre el, calitati si defecte. Incepem cu partile lui bune:

1. Blogul este dedicat unui singur aparat, Nikon D4. Fiecare articol este despre o alta caracteristica a acestei camere. Nu va mirat: este vorba despre un DSLR care costa cateva zeci de mii de lei (serios).

2. Informatia pare una documentata, iar blogul bine scris. Am spus PARE pentru ca nu sunt chiar in domeniu, un cunoscator ar putea spune mai bine ce si cum.

3. Blogul are per-total un aspect placut si profesionist si, daca suntem interesati de subiect, ne face sa revenim aici.

Are si cateva defecte, imi fac deci datoria sa le expun si pe acestea:

1. Poarta numele unui model, insa la descriere ne vorbeste despre CELE MAI NOI modele. Sa inteleg ca urmeaza sa vorbeasca si despre altele?

2. Este un blog fara absolut nicio poza. As prefera sa vad macar o poza a produsului. Ah, da: si sa vad si un pret, macar la Yellow Store, magazinul oficial nikon.

3. Blogul este total anonim. Nu stiu daca este al Nikon (Asumat oficial) sau al unui pasionat. In al II-lea caz as fi preferat sa si stiu al cui este. Si este pacate, altfel e un blog foarte bine scris.

Per total e un blog interesant, bun de semnalat si de citit. Micile sale probleme pot fi rezolvate cat de curand (e blog nou, are timp sa „creasca”).

Salutari FOTOGENICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !