Bloguri de nisa

Tocmai am auzit la Webstock discutia despre bloguri de nisa. Nu sunt eu de acord cu ele, imi par prea site-uri si prea putin bloguri. Si prea nepersonale. Eu voi milita tot timpul pentru blogul personal.

Nise sunt multe: filme, sport, muzica, ca sa ma refer la nisele – hobby. Exista insa si o nisa mai speciala. Nu asa de placuta (pentru mine cel putin), nu atat de frecventata, dar al dracului de utila. Aceasta nisa este cea a mamicilor, unde cel mai celebru este blogul mamicamea.ro . Este clar mai placut sa citesti despre filme, sa vezi o cronica a unui meci, sa vezi de un concert, dar informatii utile cu adevarat nu prea gasesti pe acolo.

Legat de acest tip de nisa, mi se pare o chestie foarte interesanta. Trecand peste faptul ca inca nu am nevoie de asa ceva, ma gandesc la ele din punct de vedere obiectiv. Al publicului. E foarte interesant din acest punct de vedere. Daca si-ar deschide o tipa, de una singura, un astfel de blog, ar avea o problema: publicul „ar creste” alaturi de ea ? Adica azi scrie despre copilul de 1 luna. Ca atat are copilul. Dar peste 5 ani, cand blogul e matur, google il declara si el credibil, pe blog vor fi scrise informatii despre copii de 5 ani. Audienta s-ar modifica constant.

La blogul exemplificat mai sus situatia e nitel diferita: e blog colectiv. Deci de fiecare data vor fi aceleasi topicuri. E adevarat, nu-s impacat nici cu blogurile colective, tot site-uri le consider. Dar , repet: blogurile de felul acesta sunt UTILE! Macar atat.

Stiu ca printre cititorii mei sunt si persoane vizate de astfel de bloguri. Asa ca le invit sa-si dea cu parerea si sa spuna in ce masura le ajuta acele bloguri. Nu in ce masura LE PLACE sa citeasca, ci in ce masura le sunt utile. Eu sunt convins ca acest blog este citit de placere, dar ca utilitate sta foarte prost. Nici nu-mi dau seama daca voi regla vreodata acest aspect.

Cum ce vedeti aici nu intra in categoria generala bloguri de nisa, va urez salutari GENERALISTE si PERSONALE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Bloguri de nisa

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !