Bloguri culinare

Multa lume, inclusiv la conferinte gen Webstock, recomanda NISAREA. Nisare, nisare, nisare. Nu scrieti despre de toate ca nu e bine. Nu scoateti lovele din blog. Cum imi spunea un amic (si el fan al niselor): e diferenta dintre fast-food si mancare gatita. Tu ai „unul cu de toate”, in timp ce altii au ceva sofisticat. Asa vede el lucrurile, parerea mea e nitel diferita.

Dintre nise, blogurile culinare s-au dezvoltat cel mai tarziu. Cauzele (factorii) pot fi multe:

1. Cele care gatesc si care au nevoie de retete sunt in continuare gospodine trecute de 50 de ani. Ele prefera „carti”, in varianta tiparita. Prefera sa aiba in fata cartea, sa fi auzit de autor/ autoare.

2. Este un domeniu foarte „contradictoriu”. Daca vei cauta reteta de gogosi, vei vedea zeci de retete. Multe par ca se bat cap in cap. Uneori pare ca asta-si doresc: sa faca o gogoasa altfel. Cand vad asta, multe persoane (si cele pomenite la punctul anterior, dar si altele) renunta la internet. Nu e de incredere.

3. Ne intoarcem la punctul anterior, spunand altfel: nici publicul nu e pentru asa ceva, dar nici nu prea are cine sa scrie. Generatia blogurilor nu le prea avea cu gatitul. Acum se pare ca le are, din ce in ce mai mult. Dar la inceput parea sa aiba alte indeletniciri. In fond, bloggerii cand se intalnesc, stereotipic, consuma piscoturi. Nu se intalnesc niciodata la cineva acasa, sa consume mancarea facuta de unul din ei. Desi ar fi o solutie.

De asemenea, o alta nisa oarecum ignorata si la inceput este cea de „sanatate”. Situatia e oarecum identica precum in cazul anterior. In fond, bloggerii au o meserie nu prea sanatoasa (sa recunoastem, a sta cu fundul pe scaun ore-n sir nu este deloc sanatos). Deci presupunem ca ei nu prea sunt interesati de chestii sanatoase.

Deci blogurile culinare au inceput greu, blogurile de sanatate nu au fost si nu sunt nici acum la moda.

Cu toate astea, cineva s-a gandit sa faca o combinatie dintre cele 2. Indrazneata incercare. Blogul este http://infit.ro/ si se lauda ca are cele mai bune retete culinare . Nu zic ca ar fi cele mai gustoase, ci cele mai bune. Care poate presupune cele mai sanatoase, cele mai utile.

Aruncandu-mi un ochi pe-acolo observ multe retete de slabit, inclusiv ce deserturi ingrasa cel mai putin. Deci da, bune inseamna UTILE. Blogul (sau site-ul , am eu nebunia sa fac distinctia asta) este intai unul de sanatate si apoi unul de retete. Daca nu aveti nevoie de el, macar il puteti recomanda altora. Unora care au nevoie de ce scrie acolo.

Nu zic ca n-as avea nevoie de sfaturi culinare sanatoase, dar momentan nu simt ca ar fi timpul. Candva insa poate ma voi razgandi.

Salutari CULINARE tuturor!

One thought on “Bloguri culinare

  1. Foarte interesant si util site-ul despre care ati vorbit in articolul dumneavoastra, mai ales ca pune la dispozitie si tutoriale despre cum sa slabim, exercitii si tot felul de tipuri de masaj. Eu cred ca pentru a slabi „sanatos” trebuie sa faci o combinatie rationala intre stilul de a manca, exercitii sportive si un mic ajutor medicamentos.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !