Bloggerul trebuie sa si citeasca bloguri

Bloggerul trebuie sa si citeasca bloguri

 

 

V-am mai promis articole despre Webstock 2016, asa ca ma voi tine de cuvant. De aceasta data, ma voi referi la un indemn enuntat de Vali Petcu aka Zoso in prezentarea sa.

Asadar, printre sfaturile date bloggerilor se afla si unul aparent banal: cititi ce scriu altii. In general, trebuie sa fii la curent cu ce se scrie, dar, in particular, e bine ca inainte sa scrii despre un eveniment la care ai fost, sa si citesti ce s-a scris pana atunci.

Un instantaneu de la Webstock 2016. O imbracaminte care ma reprezinta si pe care as purta-o, fara probleme, si la un eveniment mai sofisticat (si nu ma refer  la expozitia de pisici). Credit photo: featherphotography.ro
Un instantaneu de la Webstock 2016. O imbracaminte care ma reprezinta si pe care as purta-o, fara probleme, si la un eveniment mai sofisticat (si nu ma refer la expozitia de pisici).
Credit photo: featherphotography.ro

Chestia asta o fac eu constant, de cand m-am apucat de blogging si pana acum, si ii indemn pe toti s-o faca. Doar ca unii gandesc complet invers. Si imi zic constant acest lucru.

Daca le dau articolul meu despre Webstock 2016, imi vor spune ca-l citesc DUPA ce scriu si ei, pentru a nu fi influentati. La fel in cazul unui film (nu citesc nimic pana nu scriu), la fel in cazul unei probe de concurs (Super Blog ori Blogal). Nu, ca voi fi influentat/a.

Problema lor, de care eu sunt constient, iar ei nu, este ca acea influenta s-ar putea sa fie in favoarea celui care scrie. Eu citesc ce s-a scris despre un film si caut sa aduc ceva nou. Caut sa ma leg de o idee despre care NU s-a mai scris. Daca fiecare ar fi atat de autist incat nu ar fi interesat ce scriu altii, am avea tone de articole identice, care nu ar aduce nimic nou. Ceea ce, de fapt, avem.

Imaginati-va ca atunci cand studiati ceva nu v-ar interesa catusi de putin ce au studiat altii inaintea voastra. Pur si simplu ati face un sondaj de opinie (dau exemplu din sociologia absolvita de mine, deh, defect profesional) si pe baza lui ati face intreaga cercetare. Nu zic, datele ar putea fi interesante, dar tot nu e ok sa nu te intereseze ce au studiat altii inaintea ta. Dimpotriva, atunci cand te apuci de un studiu, indiferent de domeniu, primul pas este sa vezi ce au studiat si ce au aflat altii inaintea ta.

In jurul meu, din pacate, sunt din ce in ce mai multi bloggeri care scriu pe blog/uri, insa din ce in ce mai putini bloggeri care citesc bloggeri.

Una dintre cele mai misto poze facute la o conferinta. Nu stiu cum au iesit culorile astea atat de vii, probabil reflectoarele alea sunt eficiente. Cert e ca-mi place enorm :)
Una dintre cele mai misto poze facute la o conferinta. Nu stiu cum au iesit culorile astea atat de vii, probabil reflectoarele alea sunt eficiente. Cert e ca-mi place enorm 🙂

Bloggerul trebuie sa si  citeasca bloguri, oricat de mici si neimportante ar fi acestea. Acu’, daca nu ma credeti pe mine, macar ascultati-l pe Zoso (nu inseamna ca-l apreciez ca persoana). Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !