Bloggerii si tehnica

Bloggerii si tehnica … Doi termeni care NU ar trebui sa fie contrari. Si, pana la un punct, nu sunt. Exista foarte multi bloggeri care le au cu partea tehnica, si nu ma refer doar la cei care sunt pe nisa asta.

E adevarat, in cazul multora se simte clar aplecarea lor spre tehnica: scriu prost, scremut, tind sa scrie cat mai putin. Este, insa, la fel de adevarat ca ei sunt mai cititi decat „bloggerii-scriitori”. Isi optimizeaza mai bine articolele, blogurile lor arata mai bine din punct de vedere estetic. Oricat ni s-ar parea de nedrept, bloggingul nu inseamna doar scris.

La ce ar fi util un specialist tehnic? Pai:
– Sa-ti faca blogul sa arate ca lumea. Drept exemplu dau blogul meu: ASA NU! Cu siguranta un blog NU trebuie sa arate asa. Sau, ma rog, un blog CU PRETENTII nu ar trebui sa arate asa…
– Sa-ti spuna/sugereze pluginurile potrivite. Iar chestia cu pluginurile nu este una „pe viata”: azi un plugin e bun, insa ramanand neactualizat devine un pericol pentru blogul tau. Am patit-o eu cu acel plugin de rating al comentariilor. Din cauza lui imi picase blogul de 2 ori. De asemenea, apar constant pluginuri noi, la care trebuie sa apelam. Unele intre in conflict cu pluginurile deja prezente pe blog … Complicat, nu?
– Sa-ti faca diverse aplicatii, eventual pentru smartphone-uri si tablete. Facusem eu una, pentru blog, cu ajutorul unei chestii gratuite, insa era plina de reclame si functiona foarte greu. Nu neg ca mi-ar prinde bine o aplicatie, insa una buna si originala. Macar originala sa fie.

Sunt avantajati bloggerii care stiu sa-si faca singuri chestiile astea. Ei scot, practic, banii din 2 parti: si din continutul de pe blog si din aplicatiile pe care le fac. Multilateral dezvoltati se zicea pe vremuri ­čÖé

Care este solutia pentru „bloggerii-scriitori”? Pai sa apeleze la profesionisti. Acum este foarte important de precizat, din start, scopul blogului.
– Daca blogul produce bani, este clar ca renteaza o astfel de investitie. Practic, banii ii vei recupera in mod direct. Si destul de repede.
– Daca blogul este pentru brandul personal este tot o investitie. Trebuie sa arate profi, brandul trebuie intretinut. Si in acest caz investitia se justifica.
– Daca insa blogul este un moft, tu esti un amarat de student (ori poate chiar elev) care scrie despre ce se intampla in scoala ta, fara sa accepti vreodata sa scrii advertoriale, atunci investitia este COMPLET inutila. Stiu ca unii ma vor contrazice, dar orice investitie trebuie sa fie justificata. In acest caz nu ar fi.

Sa va dau si exemplu de firma care se ocupa cu asa ceva: www.up2date-software.ro. Nu am apelat inca la ei, nu stiu daca sunt cei mai buni ori cei mai ieftini, insa mi-au fost recomandati de cineva. Ma tenteaza si pe mine sa apelez la ei, blogul chiar are nevoie de o mana de ajutor din punct de vedere tehnic. Si nu doar la estetica ma refer, estetica este doar cel mai vizibil aspect.

Bloggerii si tehnica ar trebui, deci, sa fie prieteni. Daca nu direct, macar prin intermediari. Salutari ATEHNICE TUTUROR ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Bloggerii si tehnica

  1. Pingback: Bloggerii si tehnicaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !