Blogger full-time. Generatia lui John.

Blogger full-time. Generatia lui John.

 

 

Pe scurt de tot, am aparut la emisiunea Generatia lui John de la Prahova tv. Am fost in direct timp de aproape 50 de minute (nu am socotit cu exactitate). Pentru a vedea emisiunea cu mine accesati www.prahovatv.ro, aveti in stanga emisiuni, iar acolo selectati Generatia lui John, 2 februarie 2015. Fiti rabdatori, site-ul da (prea) multe erori. Opinia voastra despre cum am dat pe sticla astept sa mi-o spuneti. Eu voi face fix 5 comentarii cu privire la emisiune:

Captura imagine

1. Este mai usor sa vorbesti la tv decat in public, la o conferinta. Tin minte cate emotii am avut cand am vorbit la Open Connect ori cand am prestat Stand-up. Acum am fost chiar ok. Era o discutie cu o alta persoana, am reusit sa fac abstractie de camerele din jur. M-a ajutat si faptul ca John mi-a zis sa ma uit tot timpul la el, ca eu vorbesc cu el, nu cu altcineva.

2. John are un stil de emisiune care multora nu le este pe plac. Ma rog, eu as zice ca nu sunt obisnuiti astfel. Este tipul de moderator care-si spune opinia in direct. Alti moderatori isi lasa invitatul/invitatii sa vorbeasca, intervenind foarte rar. Stiam ce ma asteapta, fusesem avertizat. Este un stil de a face emisiune care, sincer, face rating. O discutie vie, in contradictoriu, insa fara derapaje, deloc obscena, aduce audienta, insa o audienta civilizata. Va las pe voi sa spuneti cat de bine i-am tinut piept.

3. Marea mea problema, pe care am aflat-o la diverse traininguri si cursuri, este ceea ce numesc unii in mod pompos TIME MANAGEMENT. D-aia scriu pe blog articole atat de lungi: nu stiu sa sintetizez, nu stiu sa scriu ideile mele multe in cuvinte putine. La tv s-a vazut cel mai bine acest lucru: am lasat cateva idei neterminate. O fi si vina moderatorului, care a schimbat brusc subiectul, dar recunosc ca e si vina mea.

4. Sa va explic notiunea de blogger full-time, pe care o vedeti in titlu si in poza. Au explicat-o, in diverse feluri, mai multi bloggeri, o explic eu, din perspectiva mea. Asadar, din punctul meu de vedere exista trei tipuri de bloggeri:
– Blogger din pasiune. El lucreaza 8 ore (sau mai mult), vine acasa obosit si trebuie sa scrie. Nu face bani din blog, scrie din placere. Unii il considera ca ar fi ADEVARATUL blogger. Daca ne gandim la definitia INITIALA a blogului, cea de JURNAL PERSONAL, putem fi de acord. Dar DOAR daca ne gandim la acea definitie.
– Blogger part-time. Are un job, legat sau nu de social-media, iar blogul ii aduce un venit in plus. Venitul acesta este mai mic sau mai mare, ideea e ca blogul NU este principala activitate.
– Blogger full-time. Cel care face doar asta: blogging. Cand completeaza undeva o fisa, un chestionar, acesta va completa rubrica ocupatie cu acest cuvant atat de frumos numit BLOGGER.
Sa va zic, acum, de ce imi place sa citesc pe cei care sunt in aceasta ultima categorie. Imi place sa citesc un blogger care este interesat de mine, nu care considera ca indiferent daca eu exist sau nu, viata lui e la fel. Pentru un astfel de blogger, eu sunt important. Imi place ca el ma incurajeaza sa ii las comentarii, nu mi le sterge, spunandu-mi, ingamfat, ca nu-l intereseaza opiniile mele. Normal ca nu-l intereseaza, daca absenta comentariilor nu il afecteaza financiar. Imi place o persoana care scrie despre chestii interesante: conferinte, festivaluri de film, vizionari de film de dimineata, workshop-uri, lansari de carte. Bloggerul care are job ajunge, in cel mai bun caz, la chestiile care se intampla de la 6 jumate incolo. Ce as putea citi pe blogul lui? Cum l-a frecat seful la cap?
Inainte de a fi blogger-scriitor sunt blogger-cititor, iar blogurile mele preferate sunt acestea scrise de tipi ca mine. Din acest motiv, eu il consider BLOGGER pe cel care face DOAR asta. Ceilalti sunt OAMENI cu blog. Pacat ca n-am avut timp sa explic acest lucru si in direct (i-am zis lui John toata chestia asta, dar inainte de emisiune).

5. Sa va zic si de faza de final, cu bloggeritele preferate. Exista multe bloggerite pe care le citesc, doar ca… Si aici spun trei chestii pentru care veti da cu pietre:
– Unele nu imi plac in offline. Citesc blogul lor, imi place, dar in offline nu sunt cele mai dragute persoane din lume. E valabil si la bloggerii-barbati, fix aceeasi discutie.
– Sunt (prea) multe articole care-mi displac. Exista bloguri care candva imi placeau, dar care acum sunt numai cu articole platite.
– Sunt din ce in ce mai multe bloggerite care au articole extrem de … feministe. Nu ma deranjeaza sa citesc blogul unei tipe, dar cand incepe cu feminisme gretoase imi iese de la inima. Si nu ma puneti sa dau exemplu in niciun sens, ca nu voi face asta.
A fost mai bine cum a iesit, lumea urmand a tine minte cele 2 bloggerite.

Vin 1.5 lei

Cam atat despre Generatia lui John si despre Emil Calinescu – blogger full-time. Intr-un articol viitor voi povesti aventurile mele ploiestene (drumul la dus, drumul la inapoiere). Am de spus o gramada. Poza de mai sus este doar un teaser 🙂 Dar pana atunci, salutari BLOGGERICE FULL-TIME si astept feedback-ul vostru!

5 thoughts on “Blogger full-time. Generatia lui John.

  1. Am urmărit până la pauza publicitară… parcă te-ai mai maturizat puțin față de cum te-am cunoscut eu! Cel mai mult m-a surprins că și moderatorul a reușit să vorbească. Ori ai luat vreun calmant înainte?

  2. Am ajuns aici pentru că trebuia să mai învăț câte ceva. Nu a fost nimic premeditat, intuiția m-a adus că-i mai deșteaptă decât mine ;). Nu îți spun ce am învățat, îți spun doar concluzia: mergi înainte!
    Apropo … Felicitări! 😉

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !