Guest-post – 6 ani frumosi de BLOGATU.RO

Azi, 1 Aprilie 2013, implinesc 6 ani de cand bloghez pe Blogatu! Va multumesc anticipat pentru urari si sper sa ma ridic in continuare la inaltimea asteptarilor voastre. Am acceptat aceasta propunere a lui Emil Calinescu de a scrie un guest post de 1 Aprilie nu numai pentru ca azi e o zi aniversara pentru mine, ci si pentru ca, pentru mine, scrierea unui Guest Post reprezinta o provocare la care nu am mai raspuns de foarte multa vreme.

Multi mi-au cerut sa-mi impartasesc opiniile pe blogurile lor, insa foarte putini au beneficiat pana acum de Guest post-urile mele. De ce? Pentru ca programul meu foarte incarca de-abia imi permite postarea articolelor zilnice pe Blogatu.ro. Astea fiind spuse, sa va povestesc cum am devenit eu blogger.

Am aflat despre bloguri in annul 2006. In acelasi an mi-am lansat primul blog pe WordPress. Nu am avut succes. La inceputul anului 2007 mi-am lansat un blog pe Blogspot.com, care, la randul sau, a fost ignorat de publicul tinta. Da, de atunci eram atent la nise. Cum eram obsedat de tehnologie, e evident faptul ca primele mele bloguri aveau ca tema gadget-urile. Blogurile mele de inceput n-au avut succes pentru ca nu aveau o personalitate proprie. Practic, nu scriam pentru cineva, ci scriam despre ceva. Articolele erau impersonale si nu atrageau foarte mult atentia.

Am renuntat la cele doua bloguri despre tehnologie la inceputul anului 2007 iar din Februarie pana in Martie am incercat sa-mi lansez doua noi bloguri, mai putin nisate. Nu am reusit insa nici cu acestea. Insa eram constient ca aveam nevoie de ceva care sa atraga atentia,  sa placa si care sa dea savoare unui blog. Iar acel ceva nu era nimic altceva decat adresa sau, mai bine zis, titlul blogului.

In timpul unei excursii la Paris, pe 28 Martie 2007, in jurul orei 17:40 (retin exact momentul deoarece m-am uitat la ceasul telefonului in momentul in care mi-am notat numele viitorului blog), mi-a venit brusc in gand numele “Blogatu”. Eram in Luvru si priveam operele de arta. Nu stiu cine si cum m-a influentat, insa sunt convins ca daca nu eram la momentul potrivit, in locul potrivit, nu as fi fost in momentul de fata cunoscut drept Blogatu.

Aceasta e istoria inceputului meu in Blogosfera. In ceea ce priveste evidentierea mea ca blogger si atingerea statutului de A-Lister (sincer sa fiu, imi place sa fiu numit blogger, nu A-Lister, B-Lister sau Z-lister), trebuie sa recunosc ca munca si perseverenta au contribuit la succesul meu in Blogosfera. Am muncit, ca muncesc si ca voi munci in continuare. Va recomand si voua sa faceti la fel daca vreti sa deveniti bloggeri mai buni, sa aveti mai multi cititori si sa fiti mai apreciati de cititori.

Comments

comments

7 thoughts on “Guest-post – 6 ani frumosi de BLOGATU.RO

  1. Pingback: La multi ani Blogatu.ro! 6 ani de blogging! | Blogatu
  2. Ma asteptam sa ma amuz cu o povestioara vesela despre o farsa, un articol inchinat traditionalei zile de 1 Aprilie , nu sa citesc o reclama anosta la un blog. Asta nu e articol de concurs, total neinteresant.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !