Blog SPAM

Blog SPAM este in aparenta un titlu ilogic. Nu ca alte titluri de pe blogul meu ar fi logice. Acesta este insa unul total ilogic. Si suna cam neromaneste (unii il numesc SEO SPAM).

Acest articol se vrea un manifest pentru SPAM. Sau ma rog, pentru ceea ce inteleg unii ca ar fi SPAM.

Asadar, exista unele persoane care-mi reproseaza (nu numai mie, dar ma iau pe mine drept exemplu) ca „fac SPAM prea mult”. Cica nu asa s-ar promova un blog. Si cica nu face bine „imaginii” mele. Pana la a explica ce e cu imaginea asta, trebuie sa vedem ce inseamna acest SPAM. NU vorbesc de BLOG SPAM , ci de SPAM in general.

SPAM-ul este orice mesaj nesolicitat. Din ce inteleg eu insa, atat de pe wikipedia, cat si de la Piticu, SPAM-ul s-ar referi strict la emailuri. Si se refera la faptul ca tu ai luat cine stie de unde sute de adrese si le trimiti mesaje. Comerciale sau nu. Deci sa inteleg ca daca nu e mail, nu e SPAM.

Sa vedem acum UNDE fac eu SPAM. Repet, eu fac SPAM doar cu articolele de pe blog. Asadar:

1. Pe mess. Pe mess se presupune ca am doar prieteni. Daca au ajuns si altii asta e. Eu, intr-un sens larg, tot prieteni ii consider. Mai apropiati, mai departati, is prieteni. De ce s-ar supara un prieten ca primesc , sa zicem de 2 ori pe zi, un mesaj cu un articol? Nu stiu, intreb.
Oricum, pe unii i-am „urgisit” intr-un grup numit simplu: ANTI-SPAM. Ei primesc rar de tot (uneori dau la TOATA lista, cand sunt articole importante, gen cel cu ROMANII SUNT FRUMOSI). Aproape niciodata. In rest, da, recunosc, fac SPAM pe mess. Desi repet: spam e pe mail. Pe mess o fi altfel, dar il numesc in continuare spam.

2. SPAM pe facebook. Aici se pare ca e „buba”. Desi buba e doar in capul unora (a avea buba-n cap e o expresie, nu e o jignire). Sa va explic si de ce. Pe facebook dau articolele mele in urmatoarele situatii:
– pe grupurile facebook SPECIAL create pentru bloggeri; sunt multe, de acord, dar asta e scopul lor;
– pe grupuri create initial cu un scop, care nefiind moderate, au ajuns identice cu primele (grupurile LINK-EXCHANGE si LINK-EXCHANGE PT BLOGGERI erau initial pentru asa ceva, dar si-au pierdut scopul initial); deci cele 2 categorii se contopesc intr-una singura;
– grupuri de PRIETENI (gen : SCOLI DE VARA), unde mi se pare firesc sa dam mai departe ce avem, ceva ce ne reprezinta, fie ca vorbim de articole de pe blog, fie ca vorbim de cereri de like-uri ori altceva (voteaza-ma la nu stiu ce);
– grupuri „neutre”, unde spam-ul nu este explicit interzis; „grupul telespectatorilor RTV”;
– foarte rar dau si ca mesaj personal unor personale, de fiecare data unor persoane online. In general unor persoane care cred eu ca ar fi interesate de articol.
Si am primit niste observatii, unele directe, altele indirecte, cum ca as fi agresiv, ca as face spam, ca „umplu casuta de email”. Si acum intreb pe bune: daca e un grup unde bloggerii isi prezinta articolele si tu setezi sa primesti mail de fiecare data cand se posteaza ceva, de ce te enervezi ca cineva posteaza acolo? Acu’ pe bune! Sunt zeci de grupuri . Ok. Zici ca-s prea multe? Pai ramai pe 2-3, si de pe restul iesi. Eu nu-ti umplu casuta de mail, ti-o umple facebook-ul. Eu nu te-am obligat sa intri acolo, tu ai intrat, de buna voie si nesilit de nimeni.

Legat de grupurile facebook de bloggeri am scris mai demult . Pe scurt: sunt fix ca niste mall-uri (virtuale). Vodafone nu-si face magazin in mall-ul X ca sa vanda acel magazin, ci pentru imagine. El trebuie sa existe peste tot. La fel, omul primeste ca tu ai postat pe toate cele 15 grupuri si vede ca esti activ. Am testat sa vad cate vizualizari am fara blog spam si cu. DIferentele sunt mari. Am facut testul asta si „pe sfert”. Am dat articolul pe cateva grupuri. La fel, numarul de vizitatori este mai mic.

Legat de celelalte grupuri, repet: NU INCALC NIMIC! Ma bazez tot timpul pe principiul CE NU E PERMIS E LEGAL! Eu detin 2 grupuri facebook (de lepse si de guest-uri) si stiu cum e sa faca altii CE NU E VOIE! Dar eu sunt vigilent, le sterg articolele, mai spun din cand in cand ca nu e voie. Nu mi s-a intamplat insa sa mi se zica pe un astfel de grup neutru NU MAI POSTA, iar eu ca NESIMTITU sa postez in continuare. Daca insa postez zile si saptamani la rand si vad ca nimeni nu zice nimic, nimeni NU STERGE acele articolele, consider ca e voie.

Si mai e o chestie: ma bazez pe principiul ala romanesc CE TIE NU-TI PLACE/ALTUIA NU-I FACE. Si da, NU MA DERANJEAZA SPAM-UL. De ce m-ar deranja? EU oricum am inbox-ul plin la mailuri. Iau 2-3 mailuri, citesc, restul la gunoi. NU ma doare mana sa le sterg. Ok, primesc de la firma X fara sa ma fi inscris la ei. ASA, SI? Nu ma afecteaza! Poate candva primesc o oferta buna. De ex, am cumparat televizor de la DOMO si am primit apoi pe mail „LICHIDARE DE STOC LA TELEFOANE”. Si mi-am luat un Z8. Deci e util si SPAM-ul la ceva.

Ultima chestie: mi se pare penibil sa se ia de mine ca fac blog spam o persoana care face acelasi lucru. Cica : rareste mesajele, doar o data pe zi. Pai da, unii scriu o data pe zi, poate mai rar, iar eu scriu de 3 ori pe zi. E deranjant asta, si enervant…

Ar trebui sa inchei cu intrebari. Gen: voi faceti blog spam? Voi sunteti de acord cu blog spam? De ce da, de ce nu? M-ar interesa insa in special adversarii promovarii tip blog spam ? Niste argumente as astepta. Astept sa ma faceti BLOG SPAM cu tona de comentarii !

Salutari tip BLOG-SPAM tuturor !

Comments

comments

2 thoughts on “Blog SPAM

 1. Eu aș numii acele grupuri în care ești înscris niște simple unelte de promovare.
  Și pe blogul meu, am adus puținii vizitatori prin intermediul paginii mele de like-uri de pe Facebook.

  Cei care se plâng de tine că faci BLOG SPAM, termen de care aud pentru prima oară, să treacă pe forum-uri dacă nu le convine.
  Sau le e ciudă, că ei nu au articole mai multe de 1 de scris pe zi?

  Cel puțin eu nu postez zilnic, și dacă e să postez, postez mai multe.

  Interesant articol și realist!

  Good job!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !