Blog review Horea Badau

Astazi in rubrica mea saptamanala de Blog-review voi analiza blogul lui Horea Badau . Acest articol se vrea continuarea articolului scris vineri .

Ca de obicei, incep cu punctele slabe:
– Primul lucru care iese in evidenta este timpul de incarcare al blogului: enorm. Imens. Urias. Stiu, asta nu este problema neaparat a bloggerului, ci este problema firmei de hosting. Totusi, nu e ceva nou, asa ca ar fi trebuit sa fie rezolvata. Stiu ca si google, cand da diversele ratinguri, tine cont de asa ceva. SI de asa ceva. Nu stiu exact care sunt motivele, dar e clar o problema ce trebuie remediata. Eu as zice cat mai repede.
Legat de aceasta lentoare, stiu ca la articolul despre lansarea cartii lui pusese si niste poze. Din pacate, din cauza acelor poze, acel articol nu mi s-a incarcat niciodata complet. Blogul merge greu si asa, cu poze merge oribil.
Si nu-mi dau seama de ce: tema e una aerisita, placuta. Problemele tehnice ma depasesc oricum.
– Posteaza rar. Stiu, este un om ocupat. Respect meseria lui, dar s-ar putea stradui mai mult. De exemplu, in ultimul sau articol spune ca nu va mai posta pe blog pana pe 18 iulie. Acum este 24 septembrie. Ok, nu a avut timp sa revina. Putea sa puna un anunt. Nu da bine la cititori. De altfel, in cartea lui recomanda sa nu faci asa, ca pierzi multi cititori. Sa fii perseverent, sa postezi constant. Sper totusi ca e o chestie temporara.
– Sta destul de slab la statisitici. Page Rank 1, Alexa Traffic Rank 5,215,714 . Cam putin.
– Absenta blogroll-ului. E o chestie pe care n-o apreciez deloc, la niciun blog. Chiar niciun blog nu merita sa fie promovat? Tu, ca si blogger, nu citesti si alte bloguri? Ok, nu toti sunt de acord cu tona de link-uri („ferme de link-uri”, cum sunt numite). Dar nici macar 3-4 blogguri acolo, care sa-ti placa?
– Comentarii moderate, absenta ping-back-urilor. Probabil Horea Badau are motivele sale, dar sunt lucruri neplacute. Pentru cititori cel putin.
– Nu are casuta de cautare pe blog. Eu vreau sa caut un articol la el pe blog si nu pot.

Hai sa vedem si punctele tari:
– Calitatea articolelor. Sa va dau un exemplu . Si inca unul .Sau articolele despre Nicusor Dan (pe alea va las sa le gasiti voi). Deci, omul scrie bine. Se vede ca e bun in asta. A lucrat in presa, e normal sa le aiba cu scrisul. Pacat ca sta prost la capitolul cantitativ.
– Imi place ca el nu se ascunde. Are date despre el, are si poza. Nu ii e rusine cu ce e , cu ce face. Este normal, are o meserie cat se poate de respectabila.
– Scrie cu diacritice (nu revin la argumentatie: eu scriu fara, dar apreciez pe cei ce fac acest efort).
– Pacat ca a renuntat la articolele de analiza a blogurilor. Chestia cu „lunea analizam bloguri” de la el am luat-o si de pe blogul lui. Din pacate a renuntat la ea (din lipsa de timp probabil; nu-l condamn, imi exprim doar regretul). Altfel, acea rubrica, acel grup, toate sunt bile albe.

Cam atat despre blogul acestuia. In articolul urmator voi vorbi despre OMUL Horea Badau.

Salutari SOCIAL MEDIA tuturor! Si mentionez ca voi accepta orice comentarii, atat timp cat limbajul este unul civilizat.

Comments

comments

One thought on “Blog review Horea Badau

  1. Cred că ai foarte mare dreptate atunci când spui că Horea Bădău nu prea mai are timp să se ocupe 100% de blog… şi nu e deloc condamnabil! Consider că blogul trebuie să fie doar o extensie a ta, nu să-ţi ocupe toată ziua. Sigur, dacă faci bani din asta, atunci e altceva… E un bloger foarte bun şi blogul mi se pare de calitate! Poate ar fi mers şi blogroll, dar cel mai trist e că nu prea mai postează în ultimele luni… Poate o să asistăm la o revenire în forţă!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !