Block dau doar frustratii

Block dau doar frustratii

 

In articolul de fata ma refer doar la Block pe facebook, dar e aceeasi argumentatie si twitter. Nicio diferenta.

M-am certat si ma cert constant cu destula lume pe facebook. Multora le-am dat unfollow, pe multi i-am sters din lista. Insa m-am oprit aici.

Daca e sa fi dat block cuiva, acele persoane sunt conturi false, de spammeri.

Block Facebook

Altfel, oricat de mult as dispretui pe cineva, tot nu mi se pare ok sa-i dau block. Principalul motiv: apare situatia aiurea in care si eu si acea persoana comentam pe alt profil si va rade lumea de noi, pentru ca, eventual, vom zice acelasi lucru, fara sa constientizam asta.

Mai sunt si alte motive, de exemplu o persoana pe care o dispretuiesc ar putea posta ceva fain. Uneori am fost uimit in mod placut de persoane despre care aveam o parere proasta.

Ca s-o iau altfel, intreb invers: de ce ai dat cuiva block? Te enerveaza, dandu-ti constant comentarii naspa pe facebook? Pai ai fix 3 variante: nu-l bagi in seama, il faci KO prin niste comentarii inteligente ori lasi comunitatea ta sa-l puna la punct. Daca ai FANI in adevaratul inteles al cuvantului, ei il vor pune la punct.

Varianta lasa este sa-l blockezi, pastrand pe peretele tau doar comentariile favorabile.

In cazul meu, am primit block de la 2 bloggeri mari, care fac asta in mod constant (nu-mi place fata ta, deci block, unul dintre ei refuzand sa-mi accepte orice fel de comentariu pe blogul sau), plus de la o bloggerita pe care am suparat-o dand like unei pagini care o ironiza.

Sa ne intelegem: nu ma afecteaza emotional ca am primit block. Dimpotriva: ma distreaza disperarea unora. Incerc, insa, sa-mi dau seama care-i motivatia lor. Este distractiv sa razi de frustrati, este distractiv sa vezi cum unora le e teama de tine (e ca si cum ar pune un zid intre tine si el, de parca daca n-ar fi acel zid tu i-ai impusca), insa, cumva, as vrea sa ii inteleg.

As vrea, dar nu pot.

In final, trei chestii:

  1. Dupa introducerea noilor butoane, ma astept sa creasca numarul celor care dau block. Logica e simpla: comentariile negative puteau fi cenzurate, reactiile acestea nu pot fi cenzurate, deci singura solutie in cazul in care starnesti reactii neplacute este sa dai block.
  2. Acesta este profilul meu. Cei care considera acest articol stupid sunt rugati sa-mi dea block. Eu n-o voi face, prefer sa rad de prostia si frustrarea semenilor mei, insa ei chiar sunt rugati.
  3. Mi-as dori ca Facebook sa ma anunte cand cineva-mi da block ori chiar ma sterge din lista, asa cum ma anunta cand cineva ma adauga ori cineva-mi comenteaza.
Block
Asta imi arata cand intru pe contul cuiva care mi-a dat block

Acum ziceti voi daca ati dat block cuiva sau v-a dat cineva block. De ce ati dat block? De ce vi s-a dat block? Orice ati face, nu va voi da block, chiar daca nu sunt obligat sa vad in newsfeed-ul meu toate cacaturile religioase ori conspirationiste. Ori, mai grav, truismele infecte de la vracii motivationali. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

6 thoughts on “Block dau doar frustratii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !