BizCamp 2012

Nu stiu atat de sigur, dar dupa cum am observat nimeni nu a mai scris de BizCamp 2012. Probabil sunt primul. Ceea ce ma bucura.

Asadar ieri incepu BizCamp 2012. Locatia: hotel Caro din Bucuresti. Singura persoana pe care urma s-o cunosc era Irina , aka Nasa Vacutei Mercedesa .Bine, am mai intalnit lume cunoscuta p-acolo, dar asta e alta discutie.

Sa incep totusi cu inceputul. Primesc eu telefon miercuri. Eram pus sa confirm invitatia. Eu zic ca da. Intelesesem ora 8:30. Ori am auzit eu gresit, ori mi s-a gresit. Cert e ca am ajuns la 9 fara 20 (si-i zisesem si Nasei sa vina tot p-atunnci) si nu era mai nimeni. Doar voluntarii. Sunt intrebat: esti voluntar? Eu, speriat: NU, PARTICIPANT! Probabil unii ar fi zis: NU SUNT, DAR DACA AVETI NEVOIE DE AJUTOR… Eu am zis din start ca nu. De ce as fi ajutat cu ceva?! E ilogic…

Si vine si evenimentul. Eu incep direct cu o Staropramen. Era 10 dimineata.Ziua buna se cunoaste de dimineata. Urma sa fie o zi buna, clar.

Intru la prima conferinta. Ne vorbesc un nene, Bogdan, jurnalist. Cand zici jurnalist te gandesti la ZIARE. Nu serioase, nu altceva, ci ZIARE. TIpu lucrase la realitatea , CanCan si acum la … RING! Uau, asta da jurnalist. Noroc ca n-a ajuns microfonul la mine, ca intrebam, simplu: DAR ASTEA-S ZIARE? Nu mai zic de aberatiile debitate de acesta. Cu greselile gramaticale bonus. La ring nu conteaza. In fond, diferenta intre a face un ziar prost si a face unul bun la ring chiar nu exista. Nu exista ca NU SE MAI VINDE. Tu iei ziarul Ring nu ca e bun, nu ca-ti place „politica editoriala”. nu ca-ti plac reportajele, ci pentru ca e unicul gratis si ca na, pana ajungi la destinatie… Iar Cancanul si gramatica …

Apoi o faza simpatica. A venit Ioana Blaj, tipa din reclama VDF cu MAXIMIA. Iar deasupra era reclama la orange. Buna corelatie.

Oricum, tipa a vorbit super-bine. Nu e ea jurnalista precum precedentul (pardon, nici acel om nu prea e jurnalist; sincer, intre un blog si ziarul ring prefer in 80% din cazuri blogul), dar vorbeste bine. Si e o prezenta placuta din toate punctele de vedere. Ca si actorul Dorian Boguta, celalalt invitat. Felicitari tuturor.

La urmatoarea conferinta a fost o surpriza neplacuta: lipsi bloggerul. Adica p-ala pe care-l asteptam eu. Trist. Pregatisem tirul de intrebari, eram pregatit din toate punctele de vedere. Nimic blogosferic insa. Asta e…

Acum workshop-urile…. Destul de plicticoase. Ma asteptam la dinamism mai mult. Ma asteptam la … workshopuri , nu la expuneri. Desi respect Danone, altfel cu o campanie de pr buna, am iesit din sala la workshop si am stat cu niste colegi pe hol. Mult mai interesant si mai dinamic decat ce se intampla acolo. Trist.

La fel si Workshop-ul orange, care parca totusi a fost mai dinamic. Si ma laud: am primit in timpul workshopului de la orange 2 sms-uri: unul pe vodafone, unul pe cosmote.

Si inca o contradictie: aveau desfacatoare pepsi, iar pe masa Coca-Cola. Eu aveam desfacatorul meu, breloc. Nu jignesc Staropramen desfacandu-l cu un desfacator de suc.

Iar acest BizCamp 2012 nu e gata inca. Azi (era sa zic MAINE) mai e inca o zi. Cand ne va vorbi un nene de la Google, Bogdan Comanescu, iar eu voi avea de ales intre Ursus si Coca-Cola. Ca workshop. Paradoxal, cred ca aleg Coca-COla.

Despre Hotel Caro intr-un articol viitor.

Cam atat pe moment despre BizCamp 2012. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

5 thoughts on “BizCamp 2012

  1. Pingback: Bizcamp – ce și cum

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !