Bioparc Valencia – cum mi-am petrecut aproape o zi printre animale

Bioparc Valencia – cum mi-am petrecut aproape o zi printre animale

 

 

Dupa cum stiti, momentan sunt in vacanta. Cum bloggerul este blogger chiar si in vacanta (ma rog, in functie de nisa, unii sunt blogger doar in vacanta), am zis ca trebuie sa impartasesc frumoasa experienta si pe blog.

Nu voi vorbi despre intreaga experienta Valenciana (daca-mi este permisa exprimarea), oricum eu nu-s tipul de vizitator care sa bifeze zece chestii in aceeaasi zi, ci voi scrie doar lucrurile care merita vizitate.

bioparc-valencia

Astazi, de exemplu, va spun cum mi-am pierdut o zi intreaga printre animale, din cauza lor ratand un alt spectacol cu animale (de aceasta data in care ele sunt ucise).

Asadar, Gradina Zoologica din Valencia poarta numele de BioParc. Are o alta denumire pentru ca este deosebita. Arata cu totul altfel.

bioparc-valencia-girafa

Intai si intai, nu am vazut custi. Nu vedem ceea ce e obisnuinta in alte parti. In Romania, cel putin, vedem custile animalelor, vedem casa maimutei, vedem, per total, animale in locatii improprii.

In Bioparc Valencia, in schimb, vedem ceva complet diferit. Iar diferentele fundamentale sunt 4:

bioparc-valencia-elefant

  • Bioparc Valencia este organizat conform unor criterii geografice. Africa Ecuatoriala, de exemplu, este o locatie distincta, cu cateva specii de acolo. Nu gasim porc si caine langa leu si tigru, ci totul este pus educativ, geografic.
  • Animalele sunt, pe cat posibil, in habitatul lor. Nu avem custi, iar animalul are parte cam de ce ar avea parte in mod normal. Ceea ce le face o idee mai putin chinuite.
  • Te plimbi prin misto prin parc. Poti considera plimbarea ca pe una clasica, in parc.
  • La inceput, de exemplu, te afli foarte aproape de animale (niste maimute). Ele sunt in copaci, tu nu ai voie sa te apropii foarte mult, doar ca nu e nimic intre tine si ele. Oricum, senzatia de apropiere o ai in multe momente: uneori intre tine si animal e doar un geam. Unul gros, protector, dar vizual senzatia e foarte misto. Extrem de misto.

bioparc-valencia-emil-calinescu-2

 

Problema mea e ca nu vreau sa vizitez ceva in fuga si, in plus, atunci cand ma simt bine intr-un loc trag de timp. Drept urmare, am poposit pe la pranz la mini-restaurantul din cadrul Bioparc Valencia. Nimic spectaculos, doar ca am stat acolo cam 2 ore, apoi m-am urnit cu greu din loc. Efectiv eram la masa, intr-un peisaj mirific, dupa ce mancasem si cu o bere inca rece (putina, dar rece) in mana. De ce as fi plecat?

bioparc-valencia-emil-calinescu

E drept, maine e ultima zi efectiva in Valencia si cred ca acesta va fi unicul obiectiv vizat. Prima zi de acomodare, luni ziua de plecare. Efective doar 2 zile, ambele de weekend. Macar am luat pulsul orasului (care, altfel, e superb).

Si pentru ca v-am zis ca am ratat ceva tot cu animale, trebuie sa va zic ce: corida (oricum s-ar scrie). Nu m-am interesat, nu am gasit, de fapt, unde e programul. Stiam doar ca acea arena (mic coloseum) poate fi vizitat/a, iar daca e corida se inchide cu 3 ore inainte. Personal, nu am stiut ca sambata seara e corida, ca faceam pe dracu-n patru si mergeam. N-am mers, insa cand am trecut cu autobuzul etajat pe langa acea arena am vazut ce era inauntru. Mi-a parut rau, desi am dubii ca mi-ar fi placut ceea ce as fi vazut. E drept, curiozitatea este, la mine, mai mare ca multe lucruri, deci daca am noroc si dau de asa ceva in Madrid, nu mai ratez.

Despre BioParc Valencia va mai zic doar atat: 17 euro costa intrarea, autobuzul ala etajat are oprire acolo (ruta A, ziua de mers cu ala tot 17 euro costa). E drept, acolo mai sunt chestii, suveniruri tematice, dar toate extrem de scumpe. E drept, is unii mai putin zgarciti decat mine si vor cumpara ceva. Eu d-acolo nu am luat nimic. D-acolo, ca altfel mall-uri sunt peste tot (posibil sa fie mai multe ca-n Bucuresti, desi nu stiu diferenta dintre mall si centru comercial; oricum, is peste tot si toate par a fi diferite intre ele).

Cam atat despre BioParc Valencia. Salutar ANIMALICE tuturor si mergeti musai sa-l vedeti!

Comments

comments

One thought on “Bioparc Valencia – cum mi-am petrecut aproape o zi printre animale

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !