Bijuterii argint

Bijuterii argint ? Bijuterii aur? ? Sau bijuterii „hand-made” de plastic? Iata o intrebare pe care ne-am pus-o de atatea si atatea ori. Ori poate, cine stie, bijuterii cu cristale swarovski (sper ca am scris corect).

Fiecare are avantajele si dezavantajele sale: aurul e mai rezistent in timp, e mai „nobil”, dar in acelasi timp mai scump. MULT mai scump. Cele hand-made sunt mai unicate, dar de multe ori par niste kitch-uri.

Si ramane varianta de mijloc, aia care are foarte multe avantaje si foarte putine dezavantaje: argintul. Fie ca vorbim de inele argint (cum scrie pe afisele comerciantilor), lanturi argint ori bratari argint. Care sunt avantajele argintului:

1. E totusi metal nobil. Nu e aur, dar e valoros si el.

2. E mai aratos decat plastic sau inox. Si datorita punctului 1, dar nu numai.

3. E faza cu energiile. D-aia cica nu e bine sa porti aur langa argint. Unii zic ca n-ai avea voie sa porti nici lant de aur la gat cu bratara de argint pe mana. Cica se cearta intre ele energiile.

Ai si un mic dezavantaj: se innegreste destul de usor. Dar se rezolva repede, unii zic cu sare, altii cu pasta de dinti. Oricum, e destul de folosit. Si e o varianta mai ieftina si destul de ok de inlocuire a aurului (ca de, n-avem toti bani de aur).

Salutari VALOROASE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !