Biciclete noi … biciclete second hand

Am vorbit despre masini, despre carucioare, acum e timpul sa vorbim despre biciclete noi si biciclete second hand. De ce am lua pe fiecare din ele si de ce nu.

Nu dau verdicte cu privire la ce e mai bine si ce e mai rau, dau doar cateva sfaturi generale:

1. Gandeste-te pentru ce iti iei bicicleta. Biciclete ieftine second hand se recomanda pentru o plimbare lejera in parc ori pentru ceva soft oricum. Se spune ca este o investitie inutila sa iei o bicicleta noua si buna daca n-ai de gand s-o folosesti intens. Altfel sta treaba cand te duci la servici: acolo e vorba de imaginea ta, deci o bicicleta noua este recomandabila.

2. Ce preferi: bicicleta de marca, cu toate chestiile pe ea, sau bicicleta no-name. Poti constata ca bicicleta no-name noua este cam la acelasi pret cu cea de marca, second hand. Pe care o preferi?

3. Atentie la buget. Uite-te atent la punctul 1 si gandeste-te cat esti dispus sa investesti in ea. E doar o pasiune sau e ceva de stricta necesitate?

4. Unii prefera biciclete second hand pe care sa le modifice dupa bunul plac. UNeori nici nu mai seamana cu originalul, insa ce mai conteaza acest detaliu?

5. Altii au insa obsesia lucrului nou. Din principiu ei refuza sa foloseasca un lucru vechi, uzat. Ei vor cumpara musai biciclete noi, indiferent de producator.

6. Poate parea un paradox, insa un cunoscator s-ar putea sa ia mai degraba biciclete second hand. Un incepator s-ar putea sa se teama ca ia teapa, deci se va duce „la sigur”. E un adevar, deci daca nu va pricepeti si vreti sa va luati una veche, luati cu voi pe cineva care se pricepe. Nu e atat de greu.

7. Ultima chestie: cand va luati o bicicleta trebuie sa va ganditi cat vreti s-o tineti. Daca vreti s-o tineti 2-3 ani sau daca vreti sa va tina 20 de ani. Este important sa stiti.

Solutia nu exista. Biciclete noi sau biciclete second hand ramane inca o dilema. Alegerea este a voastra, iar eu va doresc sa fie una inteleapta 🙂 Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Biciclete noi … biciclete second hand

  1. Pendulez intre pasiune si necesitate, dar in cazul unui buget mediu, 500-800 lei sa zicem, as alege un second hand de marca care in mod sigur arata si merge ca nou, decat un DHS nou care ma va lasa in 2 ani.

  2. Deci, cu articolul asta mai lovit! Eu practic ciclismul de pe la 14 ani, am cochetat pana la accidentul, care m-a impiedicat sa evoluez la clubul Dinamo, cu acest minunat sport si dupa o perioada de repaus (cativa ani) am reluat antrenamentele, de amator!
    Deci, noua!!! ca sa reziste la „chinurile” la care o supun!

  3. Sincer, as opta pentru ceva nou. Nu ca as avea mania cu garantia in caz de defect sa am o acoperire ci, e acea senzatie ca e nou, nefolosita si pur si ismplu te bucuri ca esti primul.
    O bicicleta second hand, doar in cazuri de necesitate extrema, desi, usor usor in mintea mea se naste aceasi dilema.

  4. Nu am cumparat niciodata o bicicleta second hand, asta desi am avut odata intentia pentru ca ce imi doream era foarte, foarte scump in magazin. Intr-un final am cumparat tot una noua dar de o calitate ceva mai precara, astfel incat sa ma incadrez in buget.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !