Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului

O mare enigma pentru mine, din punct de vedere cinematografic, este filmul Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului. Iar enigma mea este data de modul cum a fost si este analizat acest film. Astfel:

1. IMDB-ul il noteaza cu 3.7. Stiu, nota este data de notele catorva mii de oameni. Dar oare de ce este atat de slab notat (intre 5 si 7 putem intelege notele, dar extremele, un 8 sau chiar 9, ori un 4 ori sub 4, trebuie sa ne puna cev semne de intrebare).

2. Criticii nu l-au vazut cu ochi buni si analizeaza prestatia ACTORILOR. Fratilor, sa va zic ca aia NU sunt actori ci sunt dansatori profesionisti? Atunci de ce analizam niste ne-actori ca si cum ar fi actori? Serios.

3. Fani ai hip-hopului si ai breakdance-ului nu sunt? Cand e vorba de filme gen Metallica fanii formatiei se duc buluc si probabil vor ridica in slavi filmul. Hip-hopul nu are si el fanii lui?

4. Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului se bazeaza pe intamplari reale, totul este real acolo. Nu trebuie sa apreciem autenticitatea lui? Sau preferam sa ridicam in slavi filme pseudo-reale precum cel despre prinderea lui Bin Ladden. Propaganda sa traiasca.

5. Pe americani ii inteleg: ei nu vor sa accepte ca unii de-ai lor au facut un film in care echipa Statelor Unite A PIERDUT! Or fi pierdut ei in fata Coreei capitaliste, dar tot infrangere e. Rusine sa le fie celor care au putut sa faca un film unde americanii pierd.

6. Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului nu a avut un debut stralucit nici din punct de vedere al incasarilor, fiind abia locul 6 in weekendul de debut.

Totusi, am o intrebare: ce ati fi vrut sa vedeti in film? Mie mi se pare bine realizat, cat de bine permiteau FAPTELE (nu a fost nimic inventat), ca si efecte este foarte ok, deci ce este de criticat? Faptul ca nu e o poveste originala? Pai ar trebui inventate alte sporturi? Alte stiluri de dans? Unde ar trebui sa fie acea originalitate? Pun intrebari, insa raspunsuri n-am… Iar de gandit ca un critic nu gandesc si sper sa nu gandesc vreodata …

Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului este deja in cinematografe (de vineri, 20 septembrie) si este distribuit de InterCom Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

ps: De invatat avem foarte multe de invatat din acest film. Cel mai bun dintr-o echipa nu este intotdeauna cel mai potrivit pentru echipa … Iar echipa de pe locul 2 nu este intotdeauna o echipa INVINSA! Filmul chiar merita vazut si ar trebui sa ne dea de gandit tuturor 🙂

Comments

comments

One thought on “Battle of the year: The Dream Team – Batalia anului

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !