De la altii: De ce bateria laptopului ar trebui sa fie primul lucru la care te uiti

De ce bateria laptopului ar trebui sa fie primul lucru la care te uiti

 

Cand cumperi un laptop esti atent la foarte multe aspecte. Este o investitie mare, pe care nu o faci des, trebuie sa te tina cel putin un an de zile. Astfel, in perioada de cercetare de piata, cand analizezi oferta diverselor magazine, te uiti evident la pret, la specificatiile laptopului, adica la capacitatea procesorului, la cati Gb de RAM are, la marimea HDD-ului, placa audio, placa video, baterie, si desigur la aspect sau marime. Insa, dintre toate acestea, bateria laptopului ar trebui sa fie prima! Intr-adevar, daca te lasa bateria poti sa o schimbi, sunt destule magazine online care ofera diverse modele de baterie laptop, cu 6, 9 chiar si 12 celule si acestea chiar tin.

Windows-8-Battery-life

Insa daca cumperi un laptop, il cumperi ca sa te tina, nu ca sa ii inlocuiesti elementele dupa o vreme pentru ca nu mai sunt bune. Laptopul este practic pentru ca este portabil, daca acest element ii lipseste, performantele sale nu mai sunt utile. Adica daca ajungi sa ai o baterie de laptop care te tine o ora, doua, performantele incredibile ale laptopului iti vor fi de folos, o ora sau doua, dupa care intreg aparatul va deveni inutil.

Cand mergi la cumparaturi de laptop, o sa gasesti cateva variante existente sub diverse branduri, sunt laptopuri slabute pentru activitati usoare, putin internet, niste muzica sau un film, laptopuri cu capacitati medii pentru programe, munca eventual si jocuri pe langa cele mentionate si laptopuri performante pe care poti sa faci absolut ce vrei tu. Insa toate aceste laptopuri depind de o baterie de laptop. Daca pui bateria laptopului pe primul loc o sa ai un laptop cu o autonomie mare, dar tot o sa ai un laptop performant, nici un producator nu va scoate un model de laptop cu o baterie buna dar cu performante proaste. A pune bateria pe primul loc nu inseamna ca neglijezi performantele tehnice, poti sa ai un laptop cu o baterie buna si cu performante bune. Trebuie doar sa ai destula rabdare sa gasesti acele modele de laptopuri care indeplinesc ambele cerinte, si sa nu sacrifici autonomia laptopului pentru performante, nu merita, iar pe termen lung vei regreta acest lucru.

Peroformantele bateriei tin de celulele ei, astfel cu cat bateria laptopului are mai multe celule cu atat va avea o autonomie mai mare, asadar cand te uiti la specificatiile bateriei, nu uita, cu cat mai multe celule, cu atat mai bine!

One thought on “De la altii: De ce bateria laptopului ar trebui sa fie primul lucru la care te uiti

  1. Pingback: De la altii: De ce bateria laptopului ar trebui sa fie primul lucru la care te uitiBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !