Barfe zvonuri si minciuni

Barfe zvonuri si minciuni

 

 

Daca intri in casa cuiva, sa zicem viceprimarul orasului, si vezi ca gazda intarzie sa-si faca aparitia, intri la banuieli?

Daca il gasesti pe viceprimar impuscat, ce faci? Anunti politia sau incerci sa musamalizezi totul?

Daca intr-o casa cu un ranit vine politia, cum reactionezi?

Personal, nu stiu ce-as face daca as intalni aceste situatii in viata reala, dar va pot spune ce am facut atunci cand le-am intalnit combinate intr-un spectacol de teatru: am ras in hohote.

Barfe zvonuri si minciuni poster

Barfe zvonuri si minciuni este tipul de spectacol american importat in Romania fara prea mari modificari de text. Desi in multe situatii mi-as dori o adaptare cap-coada, cu viceprimar de Bucuresti si nume romanesti, recunosc ca in acest caz textul pare prea bun pentru a fi modificat.

Povestea exacta o veti descoperi singuri, eu mai doresc sa subliniez fix 3 aspecte:

Barfe zvonuri si minciuni

1. Scenariul este punctul forte al acestui spectacol. Actorii joaca extrem de bine, dar niciunul dintre ei nu iese, cumva, in evidenta. Ei sunt, cumva, in plan secund, actiunea fiind pe primul plan. Drept urmare, ei joaca oarecum mai relaxati, niciunul dintre ei neavand de dus o povara prea mare.

2. Decorul este extrem de elegant, bine desenat, insa are extrem de multe usi prin care, practic, personajele pot evada. Noi vedem, practic, sufrageria casei viceprimarului din New York, insa de acolo se poate ajunge afara, in dormitor, in bucatarie ori, urcand scarile, in camera unde se afla viceprimarul.

3. Personajul principal, gazda, este absent. Toata lumea vorbeste despre el, toata lumea venise pentru el, el este cauza tuturor acelor intamplari, insa nu il vedem. Un personaj principal extrem de bine conturat se evidentiaza prin absenta sa.

Barfe zvonuri si minciuni TNB

Barfe zvonuri si minciuni se joaca la Sala Studio a Teatrului National si este regizat de Ion Caramitru. Despre spectacol gasiti articole la Ileana Lucaciu, pe Port.ro si pe Jurnalul.ro. Recomand spectacolul, putandu-se dovedi una dintre cele mai bune comedii care se joaca in acest moment in capitala. Daca nu v-am convins, inca, sa il vedeti, va mai zic doar atat: este dupa un text de Neil Simon. Mai multe detalii despre urmatoarele reprezentatii gasiti pe site-ul oficial al TNB. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Barfe zvonuri si minciuni

  1. Pingback: Barfe zvonuri si minciuniBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !