Barbatii nu au voie sa poarte sandale?

Barbatii nu au voie sa poarte sandale?

 

 

Imediat dupa fraza din titlu simt nevoia sa fac 3 precizari scurte, introductive:

1. Femeile sunt, in general, critice cu vestimentatiile feminine. Uite-o p-aia cum se imbraca, uite-o pe cealalta ce rochie are. Putine femei critica o camasa pusa aiurea de un barbat, o cravata aleasa gresit ori nu stiu ce pantofi negri asortati prost.

2. Barbatii, in schimb, sunt cei revoltati de cum se imbraca alti barbatii. Cand un barbat se imbraca in roz, primii care-i vor reprosa vor fi tot barbatii. Unii homofob, ca roz e culoare pentru gay, altii ii vor reprosa indirect. Nu femeile, care sunt atente aproape exclusiv la garderoba feminina, nu la cea masculina.

3. 80% din magazinele de incaltaminte NU au sandale barbatesti. Barbatii NU au voie sa poarte sandale. Daca auzi multi barbati vorbind despre ele, ai impresia ca a purta sandale este echivalent cu a merge dezbracat pe strada. CUM, SA TI SE VADA DEGETELE DE LA PICIOARE?!

Acum, vorbind la modul serios, eu port sandale si-mi plac sandalele. Nu am job din ala in care sa fiu nevoit sa ma imbrac la 4 ace, stiu ca in unele locuri lumea se uita urat la tine, inclusiv la teatru, unde merg des, dar de ce m-ar interesa?

Ce nu-mi place, si asta recunosc, este gama foarte redusa din care am de ales. Sa nu mai zic de cum arata: sandalele feminine au forme frumoase, este o gama extrem de variata, toate culorile sunt disponibile, in timp ce la sandale barbatesti oferta este formata din maximum 3 produse.

E adevarat, e vorba de cerere si oferta, ne invartim in cerc: daca oamenii au oferta slaba, cantitativ si calitativ, nu vor cumpara. Daca oferta se va diversifica, vom vedea mai multi oameni care poarta. Sunt si exceptii, le incurajez, atat ca oameni, cat si ca magazine, insa putine. Si, ma rog, cel mai important este sa fie PRODUCATORI de asa ceva, ca de acolo porneste problema. Fix de acolo.

Cum poti face in asa fel incat sa schimbi situatia? Pai simplu: incalta-te cu sandale. Fa in asa fel incat sa fie vanzare la sandalele masculine. Fa in asa fel incat barbatilor sa nu le mai fie rusine altora sa poarte sandale. Poti incuraja industria sandalelor sa prospere.

Legat de magazine, tocmai mi s-a semnat existenta magazinului online sandale-avarca.ro. De ce mi se pare interesant? Pai simplul fapt ca este un magazin dedicat sandalelor. Are si modele feminine, majoritare bineinteles, dar si modele masculine. Se apropie vara, asa ca parca merge o pereche noua de sandale. Si nu dau cu pietre in MAGAZINE ca e oferta redusa la sandale, problema e la producatori intai si intai. Zic sa-i vizitez, oricum ­čÖé

In concluzie: barbatii au voie sa poarte sandale. Si-i incurajez s-o faca! Nu doar ca au voie, dar TREBUIE s-o faca. Personal, prefer oricand un barbat imbracat lejer, care se simte bine in hainele sale, unui barbat imbracat la 4 ace, in sacou si pantofi inchisi la 40 de grade. Prefer naturaletea, prefer curajul. Masculinitatea nu este definita si prin curaj? ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !