Badau vs blogosfera – 13 intrebari

Conflictul dintre Horea Badau si o mare parte a blogosferei se acutizeaza. Pentru cine nu stie despre ce este vorba supun atentiei urmatoarele articole:
– la Manafu avem 2 articole: 1 si 2;
– la Badau avem: 1 2 3 4;;
– La zoso avem un articol (cel mai recent dintre ele);
– La Chinezu avem unul.

Incercati sa ma ignorati pe mine in aceasta discutie (am fost de partea lui Badau, m-am certat cu el, i-am atacat unul din preferati, m-a facut nebun, ma citeaza indirect si in sens negativ pe la seminarii…; chiar nu conteaza). Eu nu sunt de partea nimanui, doar pun intrebari. Habar n-am daca cineva imi va raspunde la ele, dar eu pun intrebari. Atat. Asadar:

1. Dupa cate stiu eu Manafu nu este un om care sa le aiba cu scandalul. Ce l-a facut sa se implice acum in acest scandal? Imaginea lui este de om serios, care isi face bine treaba. Care organizeaza foarte bine evenimente. Si este un om foarte ocupat. Cu toate astea se trezeste, din senin, sa-si ocupe timpul sau cu o scoala de social-media (sau cum s-o numi ea). De ce?

2. Care este relatia dintre Manafu si Horea Badau? Cititi al II-lea articol de la Manafu citat mai sus. Initial erau in relatii bune apoi s-a intamplat ceva. Ce anume?

3. Cine implica studentii in scandal: Manafu sau Badau?

4. Ce l-a apucat pe Badau sa revina brusc pe blogul personal, dupa ce cativa ani posta maxim o data pe luna?

5. Badau a lucrat pentru niste companii. Deci a luat si el bani de la companii, asa cum acuza alti bloggeri. Nu ne spune si el care sunt acelea? Sa laudam si noi strategia de marketing a companiei X, gandita si pusa in aplicare de profesorul Horea Badau. Cand te lauzi cu realizarile tale nu este relevant si acest lucru?

6. Horea Badau se plange ca este atacat de anonimi insa s-a bucurat atunci cand justitia a dat dreptate unui anonim in scandalul ColonHelp. Nu tin cu acea companie, ci doar imi doream ca acele acuze sa fie asumate de catre cineva.

7. De ce Manafu nu se gandeste sa scrie o carte despre social media? Sa ne povesteasca tuturor despre experienta sa in social-media. Pana una-alta manualul lui Badau este SINGURUL de pe piata, deci este in egala masura si cel mai bun si cel mai prost.

8. Nu cumva e nitica discriminare sa faci o scoala adresata doar unor studenti? Studentii sunt egali in drepturi indiferent de facultatea la care studiaza. De ce un student de la comunicare din SNSPA nu ar avea voie la scoala lui Manafu? Sau poate unul care studiaza jurnalismul in Hyperion, facultate absolvita acum ceva timp de Zoso. Deja sunt intrebari in acest sens si mi se par legitime. Eu sunt ala incuiat care pune intrebarea asta din punct de vedere LEGAL!

9. De ce Piticu, de la care zic unii ca ar fi plecat acest scandal, nu zice nimic?

10. De ce Tiberiu Lovin nu raspunde acuzatiilor lui Zoso? Vali petcu sustine ca lui Lovin i s-a facut mila de Badau. Sa confirme sau sa infirme.

11. Chinezu invoca zicala FA CE ZICE POPA NU CE FACE POPA. Si e legata de Badau. Pai asta inseamna ca Badau are dreptate in ce preda, nu? Sau in ce context a fost folosita acea zicala?

12. De ce unii bloggeri prefera sa fie razboinici exclusiv pe twitter? Sa scrie si pe blog despre scandal. Sau nu e voie?

13. De ce niciun blogger nu este de partea lui Badau? Chiar este un conflict atat de clar? Cand pentru mine totul este atat de neclar.

Doar 13 intrebari am pe momnent. Nelamuriri inca multe. Astept (in zadar?) raspunsuri…

Pana atunci, salutari SCANDALOASE tuturor 🙂

4 thoughts on “Badau vs blogosfera – 13 intrebari

  1. hello.

    Piticu a mai explicat o data acest aspect si si-a manifestat pozitia in privinta acestui asa zis scandal. Am comentat atunci si nu vreau sa revin asupra aspectului. Dar as face o mica paranteza. Daca eu ar fi sa ma cert toata ziua cu Antena3, in speta Badea, nu as face decat sa ii dau lui o mai mare importanta. Bineinteles, as putea sa ma victimizez, dar asta nu ma va face decat sa castig o simpatie pe care nu o merit. Asa incat, prefer sa ma dezic si sa ma tin departe de astfel de vorbe inutile.

    Intr-adevar, este un lucru care din pacate nu trebuie trecut cu vederea, dar eu mi-am manifestat deja punctul de vedere. Pentru consemnare: http://www.piticu.ro/despre-imagine-si-asociere.html

  2. As vrea sa fac o precizare importanta, ca raspuns la punctul 5, din articolul tau: am lucrat si lucrez pentru diversi clienti, dar nu le-am promovat nicodata serviciile pe blogul meu personal. Eu i-am acuzat pe unii bloggeri ca scriu advertoriale pe bloguri nesemnalate ca atare, adica ambaleaza articole publicitare sub forma unor articole de informare. Eu nu am facut si nu o sa fac niciodata asa ceva. Inseamna sa iti minti publicul

  3. @Horea Badau, pe scurt: e acelasi lucru, o chestie de asumare. Eu as fi vrut ca justitia sa oblige wordpress sa faca publice identitatile TUTUROR bloggerilor. Ca si principiu. Ca apoi ar fi dat dreptate bloggerului zicand E PAREREA LUI e altceva. Da voiam sa se stie cine e ala.

    Legat de punctul 5 eu as fi vrut sa stiu la ce campanii ai lucrat. Sa vad o campanie facuta de Horea Badau. Atata tot 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !