B-est Ziua 2. Filme frantuzesti.

Dupa ce in prima zi am urmarit un film nordic, ziua de ieri a fost a filmelor frantuzesti. Pentru mine cel putin.

Am inceput, la ora 19, cu Superstar (la Elvira Popescu). Filmul este despre un anonim ajuns peste noapte vedeta, care nu intelege nici el cum a ajuns acolo. Pe tot parcursul filmului urmarim transformarea personajului si zbaterea lui perpetua de a refuza celebritatea si de a reveni la viata normala pe care o avea inainte. Lucru care, ce surpriza, nu mai este posibil. E adevarat, finalul este unul in stil american (nitica dragoste nu strica), lucru care insa nu poate strica un film bine realizat. Singurul regret este dat de faptul ca filmul nu este distribuit in ROmania de nimeni. Si eventual faptul ca la Elvira sala a fost mult prea goala pentru acest film (oare filmele frantuzesti nu atrag daca nu sunt cu Reno ori Depardieau?). Despre el au mai scris Bianca si Andrei.

Pentru al doilea film am mers de la Elvira la Studio. Aici am vazut Le Grand Soir, un film la fel de „anonim” ca si precedentul. Nici acesta nu are distribuitor in tara noastra, insa de data asta sala a fost nitel mai plina (poate cinematograful Studio, unde e de fapt competitia principala, este una din cauze). Aici avem parte de o comedie frantuzeasca „pura”, din aceea cu multe rasete si multe faze „ridicole”. Descrierea seaca de pe Cinemagia „Doi fraţi diametral opuşi, dar reuniţi ca oameni ai străzii, pun la cale o revoluţie…” nu ne spune mare lucru despre film. De fapt cam asta e si ideea: o comedie pura, spumoasa si „absurda” despre 2 oameni care incalca aproape orice regula si norma sociala. Daca m-ati pune sa aleg intre cele 2 filme, l-as alege p-asta. Desi presimt ca celebrii critici il vor vedea pe primul mai bun.
Ah, era sa uit un mic defect: G Depardieau apare in film timp de 3 minute. Cat sa poata fi pus pe afis. Tehnica imi displace (Arnolod in Expendables 1 este un alt exemplu), insa nu scade valoarea efectiva a filmului.

LEgat de viitor, astazi si maine voi „chiuli” de la festival din cauza a 2 premiere la care tin foarte mult: azi de la 19 am Scary Movie 5 (seria copilariei si adolescentei mele, film pe care N-AM VOIE sa-l ratez), iar maine seara e mega-comedia romaneasca Mamaia (revenirea Stelei Popescu intr-un rol principal dupa aproape 20 de ani). Oricat de bune ar fi filmele de festival, aceste 2 mega-productii nu pot fi ratate.

La festival ma voi intoarce deci vineri.

Pana atunci, salutari CINEFILE tuturor 🙂

One thought on “B-est Ziua 2. Filme frantuzesti.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !