Azilul amantilor

Azilul amantilor

 

Femeile sunt niste intretinute.

Femeile sunt niste mincinoase.

Barbatii sunt creduli.

Femeile sunt curve si se lauda cu statutul lor.

Criza le-a facut pe unele femei sa-si caute al doilea finantator, unul nu mai e de ajuns.

Toate afirmatiile de mai sus sunt reale, insa nu se aplica in toate cazurile. Problema e ca acele cazuri in care se aplica iti raman in minte. Nu toate femeile sunt intretinute, dar exemplele in acest sens iti raman in minte. Nu toti barbatii sunt creduli, insa ai destule exemple in acest sens. Nu toate femeile sunt curve, insa cu siguranta ai cunoscut la viata ta cateva astfel de specimene.

Daca vrei sa treci peste prejudecati si sa iei totul in ras, mergi la Teatrul Evreiesc de Stat sa vezi Azilul Amantilor. Este un spectacol despre astfel de specimene care iti va insenina seara. Este atat de bine jucat incat nu te poti supara nici pe mincinoasa de femeie, nici pe credulii de barbati.

Povestea se poate rezuma intr-un mod simplist: o frumoasa domnisoara avea 2 amanti. Criza o facuse sa apeleze la aceasta masura disperata, unul fiind prea putin. Pe langa ei, ea mai avea si un sot oficial, plecat departe, in Peru, de care oricum nu mai stia de mult timp (ultima oara aflase ca ar fi in puscarie). Cei 2 amanti erau insurati, insa nu stiau unul de celalalt. In ecuatie mai intra si o prietena de-a amantei, maritata, care vine sa-si viziteze prietena. Ca-n orice astfel de spectacol, toate aceste personaje se vor intalni, cumva. Cum se intalnesc, ce minciuni vor spune ori vor crede acestia ramane sa descoperiti voi.

O comedie pentru toate varstele si pentru toate gusturile. Nu este deloc misogina, doar interpretarea mea este asa.

Aseara am vazut-o la Teatrul Evreiesc de Stat, in ultima reprezentatie in sediul clasic. Pana se termina de consolidat actualul sediu, Teatrul Evreiesc de Stat isi va juca spectacolele in deplasare (la Sala Izvor a Teatrului Bulandra si nu numai). Spectacolele vor fi aceleasi, actorii sunt neschimbati, doar locatia va fi diferita. Programul complet al Teatrului Evreiesc se gaseste pe pagina lor de internet.

Pentru ca nu ne-am pierdut definitiv umorul, spun ca in acest spectacol NU am regasit gluma (sau adevarul) Pe timp de criza femeile au ajuns sa se marite din dragoste. Nu, eroina principala nu ajunsese, inca, atat de disperata ­čÖé

Merita sa vedeti si voi Azilul Amantilor ­čÖé Pentru toate aceste motive, dar si din foarte multe altele. Salutari TEATRALE tuturor! ­čÖé

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !