Aventura in 4

Aventura in 4
Regia: Bogdan Gagu
Distributia: Catalin Stelian, Adelina Mihalcea, Silvia Gagu, Robert Neagoe, Cristina Diaconescu
Productie a Teatrului InDart

Mi-a placut dintotdeauna, atat la teatre cat si la filme, neprevazutul. Imi place sa fiu surprins, imi place sa fac un pronostic vizavi de final si iubesc acel spectacol ori acel film care are un final total diferit de cel pronosticat de mine.

Cel mai mult ma enerveaza filmele si spectacolele care-ti dezvaluie PREA multe din poster ori din trailer. Posterul spoiler si fratele sau, trailerul spoiler, sunt dusmanii suspansului.

Locul unde a avut loc Aventura in 4 – Teatrul Rosu

In sens opus, cel mai mult imi plac spectacolele cu titluri tricky. Imi place cand titlul m-a facut sa ma gandesc la ceva, iar spectacolul era despre o chestie un pic diferita. Nu vreau sa se vorbeasca despre mere si sa fie un spectacol despre cartofi (metaforic vorbind). Cand insa titlul, Aventura in 4, ma duce cu gandul la ceva clasic (2 cupluri, lui placandu-i partenera celuilalt si invers) iar spectacolul este despre CU TOTUL altceva, nu pot decat sa ma bucur.

Spectacolul Aventura in 4 se desfasoara intr-o gara uitata de lume. Observa ca gara ori trenul sunt alese frecvent ca locatii, atat in spectacolele de teatru, cat si in filme. Ca spectacole de teatru as enumera Fa-mi loc (cu Marius Manole si Medeea Marinescu), dar si Iubirea e un lucru foarte mare (intalnirea dintre cei 2 are loc in gara din Medgidia).

El este un betiv care-si face veacul in gara. Ea se ocupa cu de toate in acea gara: vinde bilete, face curat. Barbatul isi face veacul in gara cu un scop bine determinat: iubirea vietii lui lucreaza acolo. Care insa este casatorita cu un alt barbat (pe care nu-l vedem; ni-l inchipuim insa un netrebnic, care se poarta extrem de urat cu sotia lui). Betivul pierduse toti banii la Poker, insa nu-si pierduse speranta. Speranta moare ultima.

Intr-o seara doi tineri bucuresteni pierd trenul si trebie sa-si petreaca noaptea in aceasta gara. Cei doi localnici isi deschis sufletul in fata strainilor. Exact ce aveau nevoie: sa vina un strain, caruia sa i se planga. Si care sa gaseasca, daca se poate, rezolvarea situatiei.

In aceasta frumoasa comedie l-am regasit pe Catalin Stelian. Este un actor care poate juca o tona de roluri: joaca, la fel de bine, atat un betiv, cat si o femeie (in Traieste-ti fanteziile). A jucat foarte bine si-n De ce tocmai tu?, rolul unui pictor.

Aventura in 4 este o productie a Teatrului InDart, vazuta in premiera nationala la Teatrul Rosu. Spectacolul este la fel de simpatic precum afisul de mai sus. Mergeti sa-l vedeti (in grupulete de 4 persoane). Veti rade cat pentru 4 spectacole 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

De ce sunt 5 actori si nu 4? Mergeti sa vedeti spectacolul si veti afla 🙂

ps: Amicii mei Paul si Andrei au fost la repetitiile din culise ale spectacolului Aventura in 4. Impresiile lor le gasiti AICI si AICI. Andrei, intre timp, a scris si impresiile dupa premiera.

2 thoughts on “Aventura in 4

  1. Pingback: Aventura in 4Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !