August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii

Ecranizarea unei piese de teatru este oricand o provocare atat pentru producatori si actori, cat si pentru spectatori. Riscurile sunt destul de mari, comparatiile cu spectacolul teatral fiind inevitabile, la fel cum sunt intrebarile legate de utilitatea ecranizarii unui spectacol teatral. Daca doriti sa vedeti spectacolul teatral va anunt ca se gaseste pe youtube. Eu insa am vazut filmul August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii fara sa vad spectacolul original, si poate, intr-un fel, e mai bine asa.

August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii ne prezinta o familie reunita in jurul unui eveniment tragic: moartea (sinucidere?) capului familie, Beverly Weston (interpretat de Sam Shepard). In vechea casa taraneasca ajung, dupa mult timp, cele 3 fiice, Barbara (Julia Roberts) alaturi de sotul Bill (Ewan McGregor) si fiica lor de 14 ani, Jean (Abigail Breslin), Karen (Juliette Lewis), alaturi de LOGODNICUL ei („iubitul din acest an”) Steve Heidebrecht (Dermot Mulroney) si Ivy (Julianne Nicholson). Alaturi de ele mai poposesc acolo si membrii familie Aiken, Mattie Fae (sora vaduvei Violet), sotul ei, Charles, si fiul lor, Little Charles. CU totii sunt intampinati de Violet, interpretata magistral de Maryl Streep (in unul dintre cele mai bune roluri ale ei). Ca de obicei, in aceste situatii ies la iveala cele mai intunecate secrete, secrete care dezbina si mai mult o familie care oricum nu era deloc unita. In fond, reunirea lor avea loc din cauza mortii (suspecta de sinuciderea) capului familiei, Beverly, iar sotia acestuia, Violet, era de ceva ani dependenta de droguri (dependenta de care fetele ei, in special Barbara, vor s-o scape).

O comedie neagra in care se simte miros de teatru, o familie din randul careia nu ai vrea sa faci parte. O familie de care ai vrea sa stai departe, dar care-ti poate starni atatea stari. August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii este un film despre reunirea unei familii si este un film pentru toata familia. Fiecare avem de invatat ceva din el.

August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii este de astazi in cinematografe, fiind adus in Romania de Forum Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

ps: Totul despre PIESA DE TEATRU August: Osage County – Tinutul din mijlocul verii gasim pe wikipedia. Atentie, #spoiler, recomand sa cititi acel articol doar dupa ce ati vizionat filmul si eventual spectacolul de teatru.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !