Audit financiar

Indiferent de domeniul in care activam, avem nevoie de contabili. Oricat de proasta ar fi parerea noastra despre ei (uneori pe buna dreptate, de cele mai multe ori insa nu), ei ne sunt utili. Al dracului de utili.

Sa va dau 3 exemple scurte:
– Sunt membru al unui ONG. Nu este foarte vechi (are abia un an, sa nu zic anisor, precum pitipoancele mamoase) si nici nu este foarte mare. Oricat de mic si pricajit ar fi tot are nevoie de un bilant contabil. Facut, ati ghicit, de un contabil. Am avut activitate financiara pe anul precedent? Nop. Zero. Nema. Ciuciu. Cu toate astea avem nevoie de parafa unui contabil, care sa adune 0 cu 0 si sa-i dea 0. Nu ca am ceva cu ei ca atare (treaba asta ne-a facut-o o amica, ii sunt dator, e foarte de treaba, problema e insa la cei care genereaza toata birocratia asta).
– Cunosc persoane din cercetare. Ca-s sociologi, chimisti, psihologi, cu totii, la un contract de cercetare, au nevoie de contabili. Aici nu e obligatorie parafa, insa ai nevoie de cunostiinte. Altfel e cam nasol. E trist. E dramatic. Ca fizican de exemplu sansele sa le ai cu contabilitatea tind spre 0. Sau poate un filozof le are cu asa ceva.
– Vrei sa-ti infiintezi o firma? Nasol: fa-i bilantul contabil. Acum, urgent.

Mie nu mi-a placut niciodata sa fiu contabil. Am spus din capul locului: nu pot face asta. Nu am nimic cu ei, din ce am cunoscut eu toti sunt oameni de treaba (oameni, bloggeri, tot aia). Si este gresit ca ei fac ceva ce poate oricine. Eu unul in 90% din cazuri o dau in bara la asa ceva. Iar softurile de contabilitate sunt din ce in ce mai sofisticate. Un amator se descurca din ce in ce mai greu.

Daca ai totusi nevoie de servicii contabilitate Bucuresti „pe bune” apeleaza la niste profesionisti. Exista 2 tipuri de servicii de contabilitate: unele utile doar pentru parafa (si-ti faci singur bilantul) si unele care trebuie facute pe bune. Daca tot dai bani e bine sa alegi varianta a II-a. Preturi nu cunosc, dar am dubii sa fie diferente asa mari (din ce am auzit nu sunt).

Salutari FINANCIARE tuturor 🙂

ps: Alta situatie: vreti sa cumparati o firma (din N motive)? Aveti nevoie sa faceti un audit financiar inainte de asta. Tepe sunt la tot pasul, important este sa stiti sa le evitati. De ce sa fiti voi cei tepuiti?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !