Atestatele ARR pentru soferi – cum se obtin si in ce consta examenul?

Atestatele ARR pentru soferi – cum se obtin si in ce consta examenul?

 

 

Conducatorii auto interesati in a-si obtine atestatul de transport marfa trebuie sa urmeze o serie de reguli simple care prevad parcurgerea partii de teorie si rezolvarea de chestionare pentru verificarea periodica a cunostintelor.

Examenul de testare a cunostintelor in partea teoretica are un nivel ridicat de dificultate pentru a asigura o categorie superioara de soferi calificati in ceea ce priveste transportul de marfuri in conditii de maxima siguranta.

Pentru a evita neplacerile si a asigura o rata de promovabilitate cat mai ridicata la obtinerea de atestate auto este recomandat viitorilor cursanti sa parcurga perioada de studio cu maximum de seriozitate si sa rezolve chestionare atestate soferi pe care le pot gasi pe site-uri precum ARR.I-DRPCIV.RO.

chestionare arr

Proba teoretica ARR

 

Pentru a obtine certificatele pentru pregatire profesionala eliberate de catre ARR este nevoie ca soferii sa urmeze un curs la centrele de pregatire profesionala. Dupa finalizarea orelor de teorie, trebuie sustinuta o proba de examinare care testeaza informatiile cumulate de-a lungul acestei perioade.

Pregatirea pentru proba teoretica trebuie sa fie una cat se poate de serioasa, cu o parcurgere amanuntita a notiunilor de legislatie in vigoare. Persoanele specializate in acest domeniu recomanda ca metoda de verificare a cunostintelor sa fie rezolvarea de chestionare pentru soferi. In acest mod, doritorii de atestate pentru transport marfa sau persoane se vor familiariza cu modul in care intrebarile de la examenul teoretic sunt formulate si cum se desfasoara proba teoretica.

Chestionarele ARR cuprind cel mai adesea intrebari referitoare la legislatia transportului, dar si intrebari legate de societati pe actiuni, cota TVA, dar lucruri care nu au legatura cu legislatia.

Rata de promovabilitate a probei teoretice creste considerabil in urma rezolvarii multor chestionare ARR si ADR, in functie de atestatul dorit. Atentie insa, se recomanda folosirea site-urilor de chestionare reactualizate in timp real si care preiau doar listele de intrebari oficiale.

Perioada de desfasurare a examenului teoretic

 

Pentru obtinerea atestatului de transport marfa, examenul teoretic se desfasoara pe o durata de 4 ore. Procentul minim de raspunsuri corecte trebuie sa fie de 70% pentru ca examinatul sa fie considerat admis.

Cum se desfasoara examenul teoretic pentru atestate auto ARR

 

1. Prima parte a examenului contine 40 de intrebari grila, cu cate 4 variante de raspuns. Exista un singur raspuns corect, iar timpul alocat pentru rezolvarea intrebarilor este de 60 minute.
2. Proba cu intrebari cu raspuns direct in scris. Numarul este de 30 de intrebari iar timpul alocat rezolvarii acestei probe este de 60 minute.
3. Ultima parte contine 6 studii de caz cu timp de rezolvare de 120 minute.

Pentru a promova examenul trebuie sa se raspunda corect la cel putin 49 din cele 70 de intrebari din primele doua parti ale probei teoretice, iar punctajul final sa fie de peste 70% din maximul posibil. In ultima parte a probei exista 20 de subpuncte a studiilor de caz din care necesarul minim pentru promovabilitate este de cel putin 14 subpuncte rezolvate corect.

Proba practica ARR

 

Proba practica consta in evaluarea pregatirii in ceea ce priveste conducerea vehiculelor din categoria aleasa. Aceasta examinare se desfasoara de obicei pe drumuri expres sau pe drumuri publice urbane, pentru a testa cat mai bine cunostintele persoanei examinate.

Dupa ce cursantul este declarat admis in urma sustinerii probei teoretice si a celei practice, trebuie sa achite o taxa in vederea eliberarii atestatului.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !