Atelierele Social Media cu Cristian Tudor Popescu

Nu stiu daca va mai amintiti, dar mi-am luat ceva injuraturi atunci cand am scris despre cartea lui Horea Badau. Nu numai cartea era criticata, dar si omul. Faptul ca el e profesor e irelevant pentru multi. Cum domne, profesor de Social Media? Ieta ca se poate (apropo, mai fac inca o data precizarea: nu am terminat jurnalismul, nu l-am avut profesor, asa ca nu am absolut niciun interes; nu ma poate ajuta in niciun fel).

Iar Horea Badau s-a afirmat, de mai mult timp, ca omul care organizeaza niste intalniri. Ce-i drept, asa cum ziceam eu mai demult, lui ii e mai usor sa aduca un CTP sau un Cristoiu decat un blogger. E adevarat, atunci cand l-a adus pe Chinezu a cam contrazis aceasta zicere. Si cica a iesit misto. Ce anume a iesit misto?

Pai ATELIERELE SOCIAL MEDIA! Prima editie cu Chinezu, a doua editie cu … Cristian Tudor Popescu! Daca prima oara nu m-am dus pentru ca era ziua mea, de data asta nu aveam cum sa ratez. Cum ar zice un preferat d-al lui CTP: NICI NU STITI CE ATI PIERDUT (cei care n-au fost).

Pana sa zic intrebarile cele mai importante, o observatie generala: CTP e un om la tv si e alt om in viata reala. Aici parea deschis, aici parea jovial, facea glume. Incruntarile sale devenite proverbiale aici erau de domeniul trecutului. Chiar credea ca-ti putea deveni prieten. Apropo de incruntari, o gluma misto din TimesNewRoman imi era aratata live fix in mijlocul conferintei lui CTP. Repet: gluma e valabila doar pentru CTP-ul de la TV. Acolo CTP era alt om. Si nu e prima oara cand observ asta, la fel s-a comportat si la lansarea cartii lui Horea de anul trecut.

Acum cateva idei tari din discursul sau:

1. Presa scrisa este si ce e pe internet. Mai corect e PRESA TIPARITA, ca noi asta intelegem prin PRESA SCRISA.

2. Presa COTIDIANA tiparita va disparea complet in 10 ani. Nu-si mai are rostul. Iar Cristian Tudor Popescu se uita la niste ziare tiparite ca la un copil handicapat. Foarte haioasa comparatia.

3. S-a luat mult de Dan Diaconescu si de Gigi Becali. E adevarat, in legatura cu Dan Diaconescu a fost provocat din sala. Insa de data asta a fost argumentat si lucid. Am aflat insa ca a fost la o emisiune la Dan Diaconescu, cand acesta lucra la Tele 7ABC, atunci cand Emil Constantinescu anuntase ca nu mai candideaza. Cica Dan Diaconescu s-a comportat foarte bine ca moderator, n-a avut ce sa-i reproseze dupa acea emisiune. Insa la OTV in studio nu a calcat si nu va calca niciodata.

4. Nu mai apare de peste 2 ani la tv in studiouri. El apare ori telefonic, ori de la el de acasa, iar interactiunea este strict cu moderatorul. E o atitudine care il fereste de diversele sezatori (asta a fost exprimarea lui). Iar acest raspuns a fost dat intrebarii mele, care spusesem ca Romania TV a ajuns un fel de nou OTV si ca dansul, prin aparitiile sale acolo, legitimeaza intr-un fel acea televiziune.

5. A vorbit si de compromisuri, cum ar fi stirile bombastice din gandul, care sunt amestecate cu stiri serioase.

6. O intrebare foarte tare a fost cea legata de bloggeri. Iar el a spus ceva ce m-a surprins: nu citesc blogguri/bloggeri pentru ca n-am timp. Daca i-as citi, n-as mai avea timp de nimic. Asta dupa ce data trecuta sustinea ca nu e bine sa luam de buna o stire blogosferica. Si-o fi schimbat atat de radical in bine parerea despre blogosfera?

7. Frica lui cea mai mare este sa nu fie schimbat iremediabil de televiziune. Acolo ti se spune uneori: AR FI BINE SA TE INCRUNTI, AR FI BINE SA URLI MAI TARE… EL doresc sa ramana CTP peste tot. Si totusi, CTP de la TV tot mi se pare diferit de CTP din viata reala. Adica de la aceasta conferinta.

Cam atat. Repet ce am zis la inceput: a fost un CTP mult mai jovial si mai glumet decat il stim. Si nu regret ca am fost sa-l ascult, chiar daca de multe ori nu sunt de acord cu opiniile sale (precum in cazul lui Sergiu Nicolaescu). Este un om care nu te lasa indiferent chiar daca ai o alta opinie decat el.

Inchei semnaland celelalte 2 articole scrise despre eveniment: al Irinei si al Simonei.

Astept si alte articole, in special al organizatorului, Horea Badau. Pe care-l felicit sincer (si) pentru aceasta initiativa.

Salutari blogosferice tuturor ­čÖé

ps: Horea mi-a dat posibilitatea sa pun ultima intrebare. Morala: dupa mine vine … sfarsitul ­čÖé

7 thoughts on “Atelierele Social Media cu Cristian Tudor Popescu

  1. Felicitari pentru aceasta initiativa, este foarte laudabila, mai ales ca participa nume atat de grele din massmedia romaneasca.

  2. Pingback: Ce au scris bloggerii despre Atelierele Social Media Universitaria, editia a doua - Horea Mihai Badau - Despre Social Media si nu numai

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !