Asterix si Obelix 3D

Cu siguranta ati auzit de Asterix si Obelix. Nu stiti voi prea bine ce-s aia gali, dar stiti sigur ca Asterix si Obelix au fost gali. Dupa desenele animate au urmat filmele. Toate au fost apreciate. Era deci timpul sa-i vedem pe Asterix si Obelix 3D. Era deci timpul sa-i vad si eu.

Mentionez ca filmul l-am vazut saptamana trecuta. Doar ca am promis ca miercurea scriu despre filme, asa ca orice articol cinefil va fi scris/programat miercuri.

Asadar, Asterix si Obelix 3D … Nu numai ca doream sa-i vad pe ei 3D, dar vroiam sa vad si un film extra-american 3D. Primul 3D frantuzesc.

Sa incep cu lucrurile rele? Pai cu ele sa incep: m-au dezamagit efectele 3D. Nu era chiar animatie, si totusi ma asteptam sa fie efecte 3D. Adica sa justifice apelativul. Avand in vedere ca e primul, sa fim deci mai indulgenti.

Altfel, nici filmul nu m-a impresionat. Cred ca dintre filme este cel mai slab. Ma asteptam la ceva mai mult si ca actiune, si ca faze comice. Nu e de ajuns Obelix care sa se lupte singur cu toti romanii. Asta stiam, la asta ne asteptam. Vroiam ceva mai mult. Poate ca-n cel cu Cezar, cand fusesera clonati (temporar) cei 2. Acolo era ceva mai mult.

Iar faza care m-a dezamagit a fost modul cum s-a intors Obelix. Acel romantism gretos (vai, ma intorc pentru prietenul meu Asterix) copiat de la americani. Atat de previzibil si de gretos … Partea aia, care se dorea a fi punctul culminant, trage-n jos tot filmul.

Si totusi filmul nu m-a dezamagit. A fost indeajuns de comic, indeajuns de antrenant iar eu indeajuns de putin pretentios pentru a nu ma dezamagi. Recunosc: nu este cel mai bun, dar nici un dezastru nu e. Poate totusi s-au terminat glumele cu cei 2.

Legat de film, trebuie sa semnalez si recenzia Laurei, mult mai favorabila filmului.

In final, un singur aspect. Si anume cel legat de filmele frantuzesti. Nu stiu date exacte, dar am inteles ca a fost destul de urmarit acest film. Cum probabil ar fi urmarite si alte filme frantuzesti. Aici imi vine-n minte Intouchables , film ce a aparut la noi dupa 1 an. Altfel, film extraordinar. Marele lui defect: nu e american. Nu vorbeste acea limba PLINA de fuck si nu e distribuit de impresari americani. Aceeasi vesnica discutie. O putem extinde la filme italiene, spaniole, nemtesti, turcesti ori indiene (ultimele 2 sunt mai „de cocalari” asa, dar au un succes nebun la tv). Oare tine cineva cont de dorintele publicului?

Sa concluzionez in legatura cu Asterix si Obelix: film bunicel, te face sa te simti bine, dar il poti vedea si 2D. Nu este cel mai bun dintre ele, dimpotriva, insa este peste multe comedii americane. Il prefer oricand unei comedii romantice de peste ocean.

Salutari CINEFILE tuturor!

2 thoughts on “Asterix si Obelix 3D

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !