Asigurari obligatorii. RCA.

Stiu ca au fost discutii diverse cu privire la obligativitatea anvelopelor de iarna. Cica e periculos sa ai cauciucuri de vara pe zapada, riscul de accidente este crescut etc. Nu stiu dreptatea de partea cui o fi, stiu doar ca-s o gramada de oameni care au de castigat. Este un lucru cert.

Acum mult timp se introdusese insa RCA-ul. Celebra asigurare de Raspundere Civila Auto. Mama ce pompos suna (rca e totusi sec). Pe atunci eram prea mic, iar netul era aproape inexistent, deci habar n-am ce discutii ar genera in 2013 o astfel de taxa. La introducerea ei nu cred ca au existat. Oricum, cert este ca rca-ul este o taxa pe care o platesti anual in functie de masina pe care o ai. Adunata cu alte costuri ale masinii, te duce la un cost anual destul de piperat. Un blogger calcula mai demult faptul ca daca folosesti masina exclusiv in Bucuresti costurile vor fi mult mai mari fata de folosirea regulata a taxi-ului. Care taxi te scapa si de grija: sa speli masina, sa ai grija de ea, sa gasesti loc de parcare. Si, as adauga eu, sa nu bei de fiecare data cand esti cu ea.

Pe langa grija de a-ti face rca anual, mai e o grija: unde gasesti rca-ul cel mai ieftin. Nimic nu este mai enervant decat sa stii ca ai dat mai mult pe o chestie care facea mai putin. E o chestie de principiu, nu neaparat suma in sine fiind importanta. Acum au aparut variantele online (ca de exemplu acest site ), marele avantaj al lor fiind faptul ca putem compara usor preturile. Cat e aici, cat e dincolo… Scump doamna scump, alaturi era mai ieftin ­čÖé

Nu mai am nimic de spus. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps: Oare dupa introducerea obligativitatii asigurarii tip RCA o fi scazut numarul accidentelor? Sunt curios …

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !