Asigurarea de COVID nu este un moft!

litoralul te cheama

Asigurarea de COVID este o masura de precautie care te ajuta sa economisesti foarte multi bani. Sa ne intelegem: aici nu discut despre masurile luate impotriva Covidului ori daca un om sau altul crede sau nu in gravitatea pandemiei.

Ideea este aici strict economica: destui prieteni au fost obligati sa faca test anticovid inainte sa plece si, iesind pozitivi, au pierdut toti banii dati pe vacanta.

In plus, obligativitatea testelor s-ar putea sa vina nu doar la inceputul sejurului, ci si pe parcurs. Ca sa intelegeti mai bine, ma voi da pe mine drept exemplu.

Ultima mea vizita pe litoralul romanesc a fost prea scurta sa poata fi numita vacanta.

Eu imi propun ca anul acesta sa merg din nou pe litoralul romanesc. N-am mai avut o vacanta pe al nostru litoral de ani de zile. Din 2012, de cand am fost la o scoala de vara la Costinesti. Anul acesta este timpul sa revin la locul faptei.

Chiar daca personal nu am masina, s-ar putea fie sa gasesc vreun prieten cu masina, fie sa gasesc vreo excursie cu autocarul, caz in care as vizita ceva de prin Bulgaria. Castelul Reginei Maria de la Balcick l-am vazut acum aproape 15 ani, insa parca l-as revedea. Oricum, ideea e ca este posibil ca ori la granita, ori efectiv la acel obiectiv turistic sa mi se ceara un test negativ RECENT. Caz in care cel mai bine (si mai simplu) ar fi sa am deja un test negativ facut cu 24 ori 48 de ore inainte de plecarea in vacanta.

Daca acel test este pozitiv, fie si fals pozitiv (eu chiar cred ca multe teste sunt astfel, nu intru in detalii), nu vreau sa fi pierdut toti banii dati pe vacanta.

Agentia de turism Litoralul Romanesc are, mai nou, oferta intitulata Vacanta in siguranta: in cazul unui test Covid pozitiv ori in alte cateva situatii, agentia iti va returna toti banii dati pe vacanta.

Asigurarea de COVID vacanta fara riscuri litoralulromanesc.ro

Momentan nu stiu exact ce vacanta voi alege: desi ofertele timpurii Litoral 2021 sunt deja pe piata si-s foarte atractive (v-am zis ca-mi face cu ochiul agentia Litoralul Romanesc datorita acestei asigurari, deci la ei m-am uitat cu atentie), eu inca nu ma grabesc, caci nu stiu pe ce bani ma voi baza la vara.

Cu toate astea, eu imi propun urmatoarele:

  • Nu imi iau in niciun caz o vacanta all-inclusive. Pe langa faptul ca la all-inclusive as fi tentat sa mananc cat mai mult si probabil m-as intoarce dublu din vacanta, eu mai am si o alta problema: practic deseori un asa numit turism culinar, ceea ce inseamna ca vreau sa mananc in cat mai multe restaurante, fie si din aceeasi statiune/acelasi oras. De pilda, daca merg la Mamaia, frecventez restaurantele constantene, asa cum le frecventez pe cele din Mangalia daca ma duc la Saturn, Venus sau Jupiter (ori Cap Aurora, statiunea aia cool pe care multi o evita, dar care mie-mi place enorm).
  • Vacanta la mine este mixta: o zi am chef de leneveala, de o relaxare totala, iar ziua urmatoare am chef de vizitat tot ce se poate vizita. Nu gust nici o vacanta exclusiv de plaja si leneveala, nici una de vizitat si de umblat foarte mult. Ideal este sa le alternez. Le pot imbina inclusiv in aceeasi zi: de pilda sa ma cazez in Cap Aurora, unde ziceam, sa ma duc de dimineata la Constanta, iar acolo sa imbin leneveala cu shoppingul si cu … mancatul (p-ala nu-l pot exclude).
  • Contextul epidemiologic imi schimba planurile, desi eu n-as dori asta. De fapt, fix din acest motiv nu-mi fac deja rezervarea. Nu ca ma tem ca m-as imbolnavi, ci pentru ca nu stiu inca multe. De pilda, eu nu vreau sa merg in vacanta cu botnita pe fata. Vacanta la mare (la fel ca si cea la munte) inseamna sa pot RESPIRA, lucru pe care NU il pot face cu acea carpa pe nas si pe gura. Drept urmare, daca masca va fi inca obligatorie in aer liber, voi zice pas. Daca ea va fi doar optionala, voi merge in vacanta si-mi voi propune sa ma simt bine, imi voi propune cateva zile de NORMALITATE intr-un ocean de PARANOIA (era sa zic intr-o MARE de paranoia, dar ar fi fost generata o confuzie).
  • Asigurarea de COVID, de care va vorbeam la inceput, este necesara strict economic. Nu repet argumentatia, spun doar ca nu vreau sa pierd bani aiurea. O recomand tuturor, cum de altfel recomand si agentia care o ofera.
  • Totusi, pandemia are si partile ei bune: pe plaja vor fi mai putini oameni, la hotel si la terase la fel. Voi incerca sa vad partile bune chiar si atunci cand majoritatea lucrurilor sunt rele.
  • In plus, as vrea sa se redeschida teatrele in interior. Ma tenteaza sa merg la mare macar in septembrie, sa prind macar un spectacol de teatru la celebrul Teatru de Stat din Constanta (fostul teatru Fantasio). Am vazut cateva spectacole de-ale lor prin festivaluri, mi-au placut toate, insa n-am vazut niciun spectacol acolo unde au fost ele concepute. Eu practic, atunci cand am ocazia, si un turism cultural. Si ma si laud cu asta.

Astept sa-mi spuneti parerea voastra atat despre asigurarea de COVID, cat si despre litoralul romanesc la modul general. Despre cum s-a schimbat litoralul romanesc am scris acum 1 an, diferenta fiind reliefata de cele 2 melodii omonime, Ma intorc la tine, mare albastra!

Articolul Asigurarea de COVID nu este un moft! este inscris in competitia Spring Super-Blog 2021.

ps: Asigurarea de COVID ar trebui sa fie aplicata si-n alte domenii, nu doar in cel al turismului. De pilda, sa-ti faci abonament la un teatru ori la un site care vinde bilete de teatru si, pentru un pret de 1-2 lei in plus la fiecare bilet, sa platesti aceasta asigurare. Daca testul tau este pozitiv, sa primesti banii inapoi atat pe biletul acela, cat si pentru biletele spectacolelor pe care esti nevoit sa le ratezi.

 

Comments

comments

One thought on “Asigurarea de COVID nu este un moft!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !