Argintul – metal nobil

Nu este prima oara cand scriu despre bijuterii. Probabil nici ultima. De fiecare data m-am axat pe bijuteriile de aur. Aurul e la putere, aurul e de baza, aurul „e forta”. Desi poate parea paradoxal, dupa modul cum arata, voi prefera aurul. Este metalul cel mai nobil. Si totusi …

Si totusi exista si o alta varianta: argintul . Bijuterii argint, inele argint, chiar si lanturi. Avem toata gama. Nu de solutii ducem lipsa.

De ce am alege totusi argintul in dauna aurului? Haideti sa va dau cateva argumente:

1. Este mai ieftin. Incep cu argumentul cel mai evident. Nu avem bani de aur, vrem sa purtam o bijuterie, asa ca alegem argintul. Bine, exista si varianta inoxului. Dar noi suntem nobili, deci vrem si noi sa purtam un metal nobil, nu?

2. Argumentul „energetic”: cica argintul atrage si regleaza energiile pozitive. Multi se simt mai bine purtand argint. Si cica n-ar fi vorba doar de efectul placebo. Are ceva argumente si fundamente stiintifice. Unii ar zice pseudo-stiintifice.

3. Ca si continuare a punctului nr 1: bijuteriile de argint nu te fac tinta pentru hoti. Aurul, stralucitor fiind, este foarte tentant. De ce sa te risti inutil?

4. Un argument cu care nu sunt de acord, dar pentru unii este numarul 1: aurul e pentru cocalari. Cica argintul ar fi finut. Aurul e „grosolan”. Eu sunt total impotriva acestei perceptii (e un stereotip), insa la o argumentatie de genul asta trebuie invocate toate argumentele.

Ce aleg eu? Pai as zice aurul, desi sunt si chestii de argint dragute. Ca de exemplu acest inel .NU stiu care e valoarea lui efectiv, dar pe http://www.onlinebijoux.ro/ este la un pret foarte bun. Nu stiu cum se va comporta dupa un timp (asta e unul din dezavantajele argintului), dar arata bine. Si cred ca mi l-as face cadou singur (ca tot urmeaza ziua mea).

Salutari ARGINTII tuturor!

Comments

comments

One thought on “Argintul – metal nobil

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !