Aplicatie imobiliara

Nu sunt eu mare fan al agentiilor imobiliare, as zice dimpotriva. Insa problema mea cu agentiile (si mai ales agentii imobiliari) este una relativa: am ceva cu cei care nu muncesc si care, sa recunoastem, nu-si merita banii. Cum v-ar suna insa o aplicatie imobiliara? Da, ati citit bine. Pana sa va zic despre ea cate ceva, trebuie sa va fac o paralela.

Asadar, sa vorbim nitel de taxiuri. Acum 20 de ani taxiul trebuia luat, musai, dintr-o statie de taxiuri. Acestea erau special amenajate in puncte „speciale” din capitala ori la iesirea din cluburi ori localuri. Mai era moda, vazuta-n filme, de a cere barmanului/paznicului sa cheme un taxi. La hoteluri era moda asta, tu, ca si client, meritai acest efort.

Lucrurile au evoluat, telefon in buzunar avea oricine, asa ca taxiul il chemai singur. NU iti mai trebuia ajutor, trebuia doar sa ai numerele. Treceai printr-o centrala, acea centralista iti spunea daca e vreun taxi disponibil sau nu. De revelion insa reteaua pica, asa ca ramai cu buza nitel umflata.

Urmatorul pas, firesc, a fost aplicatia mobila pentru taxiuri. Initial era comuna (se cheama Star Taxi) si continea taxiuri de la toate firmele. Ulterior, cateva firme mari si-au facut propria lor aplicatie de taxi. Acum trebuie sa ai vreo 3 sau 4 aplicatii: ai pe cea „mare” (care insa mai continea doar taxiuri independente ori taxiuri de la firme mai mici), plus aplicatii de la alte 2-3 firme de taxi. Tu, ca si client (pasager) erai mai castigat daca era o singura aplicatie. Dar nu depinde de tine.

Nu inseamna ca nu mai poti chema taxiul prin telefon ori ca nu mai poti ruga receptia hotelului sa cheme un taxi pentru tine. De altfel, inca mai exista hoteluri care au taxiuri in fata, hoteluri care au exclusivitate cu o anumita firma. Exista, de asemenea, soferi care refuza tehnica moderna. La unii nu te deranjeaza, ei chiar stiu orasul. Altii insa nu stiu sa te duca in locuri cunoscute si atunci incepi sa te enervezi (cunosc cazul unei persoane, client, care a scos ea telefonul cu gps pentru a-i arata soferului drumul; mie mi s-ar parea rusinos).

Traseul identic ar trebui sa-l parcurga si celelalte domenii. Domeniul imobiliar NU ar trebui sa faca exceptie. De mult timp m-am tot gandit la asta (n-am vandut pontul pe gratis). Eu mi-as dori, de asemenea, o aplicatie si la un cabinet dentar ori cabinet medical de oftalmologie (unde, eventual, sa-ti spuna, in timp real, al catelea pacient esti la programare si la al catelea s-a ajuns).

In cazul nostru avem o aplcatie imobiliara facuta de cei de la titirez.ro. Ea este disponibila atat pentru Android, cat si pentru IOS. Va dau clipul de prezentare pentru aplicatia IOS (ambele fac acelasi lucru oricum):

Aplicatia este utila din mai multe motive (si enumar cateva):

– Este o mare diferenta intre a VORBI cu un agent si a cauta, SINGUR, in aplicatie. De exemplu, nu poti sa raspunzi intr-un anumit moment, insa actualizarile din aplicatie vin in mod real.
– Te scuteste de drumuri inutile: agentii incearca sa te convinga sa vezi apartamentul X, desi el nu corespunde sub nicio forma criteriilor tale. El are 30 de metri patrati, desi tu ai spus ca vrei minim 50. Te duci, il vezi, refuzi si te enervezi. Nu mai bine FILTREZI vizionarile si te duci FIX la tinta?
– Daca urmaresti o proprietate vei fi informat cu privire la schimbarile de pret. De exemplu, ai discutat cu proprietarul, acesta vrea 50.000 de mii. Tu i-ai zis clar 46.000. Afli ca a scazut pretul la 48. Va dati seama ca e mai simplu si pentru proprietar sa anunte, altfel ar fi nevoit sa sune vreo 7 persoane interesate de acel apartament.
– Inca un aspect: este o dovada de inovatie. Prin aceasta aplicatie imobiliara cei de la Titirez.ro au dovedit ca VIN CU CEVA NOU. Ne intoarcem, deci, la ce am zis initial: isi merita banii! Pentru ce dam banii unor intermediari? Raspuns: pentru SERVICII! Ei trebuie sa vina cu ceva nou. Aceasta agentie A VENIT cu ceva nou. Bravo lor pentru asta. (Atentie, Titirez.ro nu este o agentie, este doar un site de anunturi imobiliare).

Cunoasteti vreo agentie care sa posede aplicatie imobiliara? Daca da, dati de veste! Sa primeasca si ei felicitari! Salutari APLICATE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !