Apartament sau hotel?

Apartament sau hotel?

 

 

Am avut mai multe drumuri, in Cluj, in Timisoara, in Iasi, in Arad. Si vor mai urma.

De fiecare data, in aceste orase, am fost cazat la hoteluri. Hoteluri, pensiuni, casute.

Cu o singura exceptie, in Cluj. Cu o singura exceptie, asupra careia urmeaza sa ma refer acum.

Sa zicem ca aveti de stat zece zile in Bucuresti. Pentru aceste zece zile aveti mai multe optiuni. Printre ele, la loc de cinste, ar trebui sa se afle si apartamentele ori garsonierele. Cautati pe google garsoniera in regim hotelier in Bucuresti. Motivele pentru care recomand asta, in dauna unui hotel, sunt urmatoarele si sunt, dupa mine, fundamentale:

– In centru sau la periferie? Plecand de la premisa ca aveti treaba in centrul orasului si nu aveti masina personala, este clar ca in centru este de preferat. Sa va spun cat costa hotelurile centrale?
– Mai sigur decat intr-un hotel. Nu stiu cum sa va zic, dar de fiecare data am o retinere, reticenta, tragere de inima, atunci cand las ceva in camera de hotel. Am impresia ca sunt sanse, si chiar sunt, ca acel ceva, fie ca vorbim de camera, de laptop ori de talbeta, urmeaza sa dispara. Ma simt mult mai in siguranta intr-un apartament, mai ales daca-i unul central (deci nu intr-o zona gen Rahova, Ferentari ori Pantelimon).
– Iti poti gati ori iti poti spala rufele. Daca stai zece zile si mergi cu avionul, ai cam incurcat-o. Iti trebuie haine pentru cele 10 zile. Si daca esti asa, ca mine, nu poti purta un rand de haine 2 zile la rand, ca transpiri. Deci tot apartamentul e mai util.
– V-am zis cat de mult urasc frigiderele minuscule de la hoteluri? Bonus: le urasc si pentru ca-s pline. Minibarul ala e o teapa oricum, de fiecare data cand am consumat de la el mi s-a parut ca am fost taxat prea mult. Ultima oara am platit 90 de lei, desi oricat de scumpe pareau chestiile de la minibar, sigur nu faceau atata. Doar ca nu aveam cum sa dovedesc contrariul…
– Urasc sa intre cineva in camera mea, din acest motiv, de multe ori, spun cameristei ca n-are ce sa caute. Bag afisul ala cu DO NOT DISTURB, chiar daca-s plecat din camera. Pur si simplu nu-mi place, am impresia ca-mi invadeaza intimitatea. Da, daca stau mult o las sa intre la 3 zile, sa duca gunoiul, sa mai puna hartie igienica, dar cam atat. Sa intre zilnic e deja prea mult…
– Ai programul tau. Stiti ca inca sunt hoteluri unde se uita urat la tine daca intri dupa o anumita ora in hotel? Cum adica, sa vii la 2 in camera? Da, chiar asa, sa fi venit sa te distrezi?

Deci, daca ma intrebati pe mine, un apartament ori o garsoniera in loc de hotel. Oricand si oricum. Eu mai stau la hoteluri ori pensiuni cand mi se asigura cazarea ori cand sunt cazat acolo pe barter. Altfel, daca e sa platesc, hotelul este o mica teapa. Si nu vorbesc de un hotel anume, de experiente naspa. Pur si simplu: apartament in regim hotelier. Este un lux la un pret mult mai mic decat pretul de hotel. Caci ma refer la cele inchiriate oficial, de pe alde Booking, nu la domnii care te asalteaza in gara Constanta. Desi, sincer sa fiu, nu as zice nu nici unei astfel de aventuri ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Apartament sau hotel?

  1. Am inchiriat anul acesta in Constanta! O experienta de neuitat! Exact asa cum spui. Libertate de miscare si confort!

  2. Mai, depinde mult aici si de natura calatoriei. In vacanta? Sigur ca pensiune, apartament, airbnb, chestii de genu’. Ba chiar couchsurfing pe drumul spre destinatie, ca-i mai fain sa schimbi o vorba cu lumea decit sa stai singur cuc in hotel / hostel.

    Totusi, in business trip hotelu’ e sfint. Vrea firma, sau alta entitate, sa ma deplasez? Foarte bine, puna mina si ofera-mi conditii. Hotelul are asigurare antifurt, camere video, paznici; un apartament aleatoriu are o pula, sa zici mersi daca are sistem de alarma si merge interfonul. Am haine cu mine, sigur ca da, si nu o sa ma apuc sa mi le spal eu acuma, ej’ nebun? Pina si la pensiune, i-am dat mormanul de tzoale tipei de acolo, ea mi le-a adus inapoi curate (15 lei si 2 ore mai tirziu). Aia cu mincarea e discutabila si intr-o parte si-n alta, ca daca vrei sa ai control asupra a ce maninci, atunci poate meniul predefinit al hotelului nu te coafeaza. Totusi, parca e de preferat convenienta sa ai micul dejun „la botul calului” decit sa-ti gatesti tu. Chestie de preferinte.

    Ma rog .. „e” multe de spus pe tema asta.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !