ANONIMUL The Tribe

ANONIMUL The Tribe

 

Am fost la Anonimul. Pana acum nu fusesem in Delta, din comoditate si din alte motive, insa tind sa cred ca am pierdut multe. E drept, oricat de batraneste ar suna, mie-mi plac atmosfera de cinema. Asa ca recunosc si ma laud cu faptul ca la Anonimul 2014 am fost doar la proiectii de la Cinema Studio.

Nu am scris despre niciun film pana acum, insa despre acest The Tribe TREBUIE sa scriu. Sunt OBLIGAT sa scriu, atat timp cat, pana acum, am gasit doar un singur articol, pe marculescu.ro.

De ce este un film despre care TREBUIE sa scrii? Simplu: este un film cu surdo-muti, personajele vorbind PRIN SEMNE pe toata durata peliculei. E drept, eu NU stiam acest lucru, motiv pentru care am fost luat pe nepregatite. Pe de-o parte, mi-as fi dorit sa ma informez despre limbajul semnelor. Poate as fi inteles mai mult, poate mi-erau utile dialogurile. Pe de alta parte, parca e mai bine asa: mi-am folosit imaginatia la maxim. A fost bine cum a iesit, ca sa zic asa.

Pentru mine a fost PRIMUL film ucrainean pe care-l vad. Anonimul mi-a dat ocazia sa vad asa ceva. Fiind premiat la Cannes, tind sa cred ca va rula din nou la Festivalul Filmelor de Cannes. M-as bucura sa-l pot revedea, m-as bucura sa-l vada si altii (sala nu a fost chiar plina la Studio, desi filmul chiar MERITA vazut).

Este dur, poate prea dur, este ciudat, este sangeros, insa este plin de suspans. Pentru o altfel de analiza, dar si pentru a vedea 2 scurtmetraje ale aceluiasi regizor, intrati pe link-ul de mai sus de pe marculescu.ro.

Ah, da, si inca o premiera pentru mine: mi-a placut enorm un film care a placut si criticilor. Nu e neaparat de rau, uneori criticii chiar apreciaza filme bune. Din pacate pentru mine cel putin gusturile lor nu mai sunt de mult timp relevante. Am ajuns sa citesc cronici doar DUPA ce vad un film. Vreau sa vad ce a inteles criticul acela, fie el critic in varsta, critic tanar ori un amarat de blogger. Demult critica de film nu mai imi este utila pentru a alege la ce film sa merg. Despre asta, insa, intr-un articol viitor.

Salutari CINEFILE tuturor si mergeti sa vedeti BIJUTERIA CINEMATOGRAFICA numita The Tribe. Sau, cum i-am spus eu in titlu, ANONIMUL The Tribe.

2 thoughts on “ANONIMUL The Tribe

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !