Annabelle

Annabelle

 

Dracula Film Festival mi-a dat ocazia sa vad, in avanpremiera, filmul Annabelle. Am scris pe facebook, imi fac datoria sa scriu si aici: felicitari celor 2 distribuitori de filme, Freeman si RoImage, care au pus la dispozitia festivalului filme din portofoliul lor. In cazul Annabelle vorbim despre Freeman Entertainment.

Nu doresc sa spun foarte multe despre Annabelle, si asta pentru ca nu sunt 100% in tema. Va explic mai jos de ce. Asadar, 7 chestii, pe scurt, despre frumosul film:

1. Este prequel al filmului The Conjuring. Din pacate nu am vazut acel film. Faptul ca e PREQUEL m-a ajutat, daca era SEQUEL probabil n-as fi inteles mare lucru. Si asa, vreau sa vad Conjuring apoi voi revedea Annabelle. Probabil atunci revin cu un alt articol.

2. Este, insa, tipul de film care te face sa-ti doresti sa vezi prima parte. Pe mine cel putin asta ma determina sa fac.

3. Este tipul de horror comercial, care tind sa cred ca va fi apreciat atat de fanii genului, cat si de publicul larg. Sa vedem in ce masura pronosticul meu se va adeveri.

4. Sunt intrebat constant cat de mult m-a speriat un film. Aici este posibil ca multi sa fie dezamagiti, n-am avut niciun moment senzatia ca-mi va sari inima din piept. Bine, depinde de fiecare, depinde de ora la care-l vizionati ori de context.

5. Imediat dupa film eram alaturi de alti 2 colegi de la Festival pe strada. La un moment dat dintr-un magazin IT a ZBURAT un monitor. Ma rog, zburat e un termen fortat, a fost aruncat. Dupa un film precum Annabelle o astfel de scena poate fi interpretata in fel si chip.

6. Filmul a multumit pe cei care vazusera prima parte. Depinde, cred eu, si pe ce ecran este vazut filmul. Acesta este de fapt al doilea motiv pentru care vreau sa revad Annabelle: il vreau in mall, cu un sunet perfect. Sa-l vad la adevaratul potential.

7. Ideea unei papusi posedate de demoni nu este nicidecum noua. Probabil va mai amintiti de celebra Chucky. Ce e misto este faptul ca unele persoane, „ale dracu”, au fost poreclite Chucky. Acum, probabil, va aparea porecla de Annabelle. Daca cunosti vreo gagica pe care o cheama Ana si care nu este deloc „draguta”, cu siguranta te va tenta sa-i spui Annabelle. Eu te incurajez sa faci asta 🙂 Daca nu se prinde de ce-i zici asa, cu atat mai bine.

Filmul Annabelle intra in circuitul normal al cinematografelor incepand cu 17 octombrie, fiind distribuit de Freeman Entertainment. Astept sa vad si Conjuring, sa revad apoi Annabelle pentru a-mi contura o opinie completa. Probabil voi reveni si cu un alt articol. Salutari CINEFILE tuturor!

4 thoughts on “Annabelle

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !